İYİ Parti, siyaset için en doğru adres…

12.11.2018
A+
A-

İYİ Parti’ye katılımlar sürüyor. Gayrimenkul sektörünün tanınmış isimlerinden Bursa Emlak Merkezi (BEM) Proje ve Yatırım Danışmanlığı Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Budaklı, İYİ Parti Yıldırım Teşkilatına katıldı. Yıldırım Belediyesi’nce Kentsel Dönüşüm projelerinin yürütülmesi amacıyla kurulan Yeşil AŞ’de bir dönem Genel Müdür olarak da görev alan Budaklı, Gayrimenkul Yatırım ve Proje Danışmanlığı hizmetleri yanı sıra uzun yıllardır adli bilirkişi olarak da görevini sürdürüyor. Budaklı aktif siyaset yapma tercihini İYİ Parti’den yana kullandı.

BUDAKLI’DAN ÖNEMLİ MESAJLAR

İYİ Parti Yıldırım İlçe Başkanlığı’nda İYİ Parti’ye üyelik kaydını yaptıran Muhammet Budaklı, ilçe başkanı Av. Kerem Arslan’ın da bulunduğu törende; yıllardır sektörde ve Bursa Adliyesi’nde Bilirkişi olarak da görev yaptığını belirterek, Kentsel Dönüşüm ve İmar Barışı konularında da önemli açıklamalarda bulundu.

Budaklı, Bursa’nın son 30-40 yıl içerisinde plansızlık nedeniyle çarpık şehircilik örneği oluşturduğunu belirterek, “Güzel Bursa’mız, doğru planlama yapılamadığı ve dolayısıyla geleceği göremeyen anlayışlar nedeniyle şehircilik açısından çarpık yapılaşmanın kurbanı oldu. Plansız

yapılaşma, aynı zamanda hukuki ve sosyal sorunları da çığ gibi büyüttü. Son 15 yılda bir yandan inşaat sektörü körüklenirken, öte yandan imarsız, plansız kaçak ve çarpık yapılaşmaya göz yumuldu. Bursa’da Kentsel Dönüşüm’e çok ciddi ve acil ihtiyaç var. Bu bugünümüz ve sağlıklı kentleşme bakımından büyük bir ihtiyaç. Ancak öte yandan İmar Barışı ile adeta kaçak ve çarpık yapılaşmaya vize veriliyor. Bu nasıl bir tezattır. Bu nasıl çelişkidir ki vatandaş İmar Barışı ile hesapta olmayan yeni bir maddi külfete mahkum ediliyor” dedi.

‘İYİ PARTİ ÇÖZÜM İÇİN DOĞRU ADRES’

Mesleki bilgi ve birikimlerini İYİ Parti çatısı altında ve siyaset zemininde çözüm üretmek için aktif siyasete katılma kararı aldığını paylaşan Muhammet Budaklı, “Yıldırım’ın gelişmesi ve dönüşmesi” için siyaset zemininin gerektiğini İYİ Parti’nin ise en doğru adres olduğunu, kendisinin de bu çatı altında olmaktan onur duyduğunu söyledi.

Yıldırım’da çarpık yapılaşmanın ve plansız şehirleşmenin “kronikleştiğini” vurgulayan Muhammet Budaklı, “Sorunlara, Kentsel Dönüşüm kapsamında sadece fiziki yaklaşımla çözüm aranması bizi içinden çıkılmaz çok daha büyük sorunları yaşamaya sürükler. Yıldırım’ın bir tarihi dokusu var, mimari tarzı var, doğal değerleri ve kültürel varlıkları var. Bunları temel alan, sosyal, kültürel, yaşam kalitesi, güvenli yaşam, eğitim süreçleri, sanatsal aktiviteler, geleneksel komşuluk ilişkilerinin geliştirilmesi değerlerini bir bütünlük içerisinde planlamak gerekir” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Yıldırım İlçe Başkanı Av. Kerem Arslan yaptığı açıklamada; “Muhammet beyin partimize katılımlarından dolayı mutlu olduk, daha yaşanabilir bir Yıldırım için vereceği katkılarından dolayı şimdiden teşekkür ederiz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.