İYİ Parti de ÖTV zammına karşı harekete geçti

19.07.2023
A+
A-

DEVA Partisi’nden sonra İYİ Parti de Erdoğan’ın ÖTV kararının iptali için Danıştay’a dava açtı. Dava dilekçesinde kararın anayasaya aykırı olduğu vurgulandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “5 kata kadar artırma” yetkisini kullanarak yükselttiği ÖTV oranı, her kalemde zam olarak vatandaşa yansırken İYİ Parti, Erdoğan’ın kararını Danıştay’a taşımak için harekete geçti.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, akaryakıttan alınan Özel Tüketim Vergisi’ni (ÖTV) artıran Cumhurbaşkanı Kararı’nın iptali için Danıştay’a başvurdu. Akşener’in avukatı ve İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ece Güner,  İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener adına, Resmi Gazete’de yayınlanan ve akaryakıttan alınan ÖTV’yi artıran 7390 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı’nın yürütmesinin durdurulması ve iptal edilmesi istemiyle Danıştay’da dava açtı.

Dava dilekçesinde, “Cumhurbaşkanı kararı açık bir şekilde anayasaya aykırıdır, bu düzenleyici idari işlemin uygulanması durumunda ülkemiz ve tüm toplum üzerinde telafisi imkânsız ve geri dönüşü olmayan zararlar vuku bulacaktır” denildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ÖTV kararının iptali istemiyle DEVA Partisi de Danıştay’da dava açmıştı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.