GİK eski Üyesi Betül Bayraktar Orhan, İYİ Parti’den istifa etti

07.11.2018
A+
A-

İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi, 27. Dönem Bursa Milletvekili Adayı ve eski GİK Üyesi Betül Bayraktar Orhan ile Kurucular Kurulu Üyesi Prof Dr. A. Azmi Yetim ve Burhan Orhan İYİ Parti’den istifa ettiler.

Betül Bayraktar Orhan, İYİ Parti Genel Başkanlığı’na yazılan istifa dilekçelerini sosyal medya hesabından duyurdu.

İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi Orhan istifası ile ilgili yaptığı açıklamada, “Bugün varılmak istenen hedefin ve süreç içinde izlenen yolun partimizin kuruluşundaki ilkeleri, hedefleri ve toplumdaki vaaddettikleri ile örtüşmediği konusundaki kanaatim beni bugün itibarı ile İYİ Parti’deki tüm görevlerimden ve üyeliğimden istifa etmek noktasına getirmiştir” dedi.

Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Ahmet Azmi Yetim de istifa gerekçesinde, “Ülkücüler, kendilerine değil ama Türk milletine yapılan bu vefasızlığı affetmemiştir ve asla affetmeyecektir. Çünkü bu hareket demokrasi içi son bir şanstı ve millet size güvenmişti ama siz yaptığınız manevrayla Türk milletine çok büyük bir hayal kırıklığı yaşattınız. Mevcut durumun 40 yılı aşkın bir süredir onurla ve gururla taşıdığım ülkücülük anlayışına uymadığı ve yola çıktığımız ilke, hedef ve ideallerin mevcut yapı ve anlayışla gerçekleştirilebileceğine güvenimi ve inancımı yitirdiğim için İYİ Parti Kurucular Kurulu ve parti üyeliğimden istifa ediyorum” dedi.

Burhan Orhan ise istifa dilekçesinde, “Cevap bulamadığım ve anlamlandıramadığım bu süreç İYİ PARTİ’ye olan inançlarımın tamamen yok olmasına sebep olmuş ve beni bugün itibariyle İYİ PARTİ ile yol ayırımına ve tüm görevlerimden ve üyeliğimden istifa noktasına getirmiştir” ifadelerini kullandı.

Burhan Orhan, 21. Dönem MHP’en Bursa Milletvekili olarak Meclis’te görev yapmış, İYİ Parti kuruluş sürecinde partiye üye olmuştu.

İşte Betül Bayraktar Orhan, Prof Dr. A. Azmi Yetim ve Burhan Orhan’ın istifa dilekçeleri:

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.