İYİ Parti istifa eden başkanı MDK’ya sevk etti

İYİ Parti istifa eden başkanı MDK’ya sevk etti
09.09.2022
A+
A-

İYİ Parti Genel Merkezi, iki gün önce Yozgat İl Başkanlığı görevinden istifa ettiğini açıklayan Metin Özışık’ı Merkez Disiplin Kurulu’na sevk etti.

İYİ Parti Genel Merkezi’nden yapılan yazılı açıklamada, iki gün önce Yozgat İl Başkanlığı görevinden istifa ettiğini açıklayan Metin Özışık’ın Merkez Disiplin Kurulu’na sevk edildiğini duyurdu.

İYİ Parti’den yapılan yazılı açıklamada, Metin Özışık’ın istifa dilekçesindeki ifadeleri için, “Genel merkez kararı ile görevden alınmış olmasına rağmen, tamamen gerçeğe aykırı olarak kamuoyuna kendisinin istifa ettiğini açıklaması ve istifasını da gündem ile ilişkilendirmesi üzücü ve utanç vericidir” denildi.

İYİ Parti’den yapılan açıklama şöyle:

25.08.2022 tarihinde İYİ Parti Genel Merkezi tarafından Yozgat eski il başkanımız Sayın Metin Özışık hakkında, görev değişikliği kararı verilerek tebellüğ etmesi için genel merkezimize defalarca davet edilmesine rağmen mazeretler sunarak gelmemiştir.

05.09.2022 tarihinde Ankara’da mutat olarak yapılan il başkanları toplantısı için gelen Sayın Özışık’a, toplantı öncesi genel merkezimizde karar tebliğ edilmiştir.

Genel merkez kararı ile görevden alınmış olmasına rağmen, tamamen gerçeğe aykırı olarak kamuoyuna kendisinin istifa ettiğini açıklaması ve istifasını da gündem ile ilişkilendirmesi üzücü ve utanç vericidir.

Partimizin halen üyesi olan Sayın Özışık’ın Merkez Disiplin Kuruluna sevk edildiğini kamuoyuna saygıyla duyururuz.

METİN ÖZIŞIK NE DEMİŞTİ?

İYİ Parti Yozgat İl Başkanı Metin Özışık, görevinden istifa ettiğini şu ifadelerle duyurmuştu:

– Açılım sürecinde teröristlerin ayağına mahkeme gönderen, lahmacun ısmarlayan ve terörist başının kardeşini devlet televizyonuna çıkaran zihniyet ile “PKK’ya bakanlık verilebilir” diyen zihniyet aynıdır.

– Başkan yardımcılığı yapmış bir kişinin sözleri tüzel kişiliği kapsar. Ben “Önce Allah sonra devlet gelir” kültüründe yetişmiş, ömrünün 4 yılını terörle mücadele ile geçirmiş, 22 okul arkadaşını şehit vermiş, Bırkılın Deresi şehitlerini kucağında taşımış, o şehitlerin kanı ellerine kucağına karışmış, yıllarca o şehitlerin sesleri ile gece yarıları kan-ter içinde irkilerek uyanan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Alparslan Türkeş ile aynı okuldan, Harbiye’den mezun olmayı, fani hayatında en büyük onur sayan emekli binbaşıyım.

– “PKK’ya bakanlık verilebilir” diyen bir zihniyetle aynı masada olmayı kabullenmem mümkün değildir. Bu sebeple bugüne kadar Yozgat halkının takdirini kazanarak ve hiçbir menfi olayla anılmadan yürüttüğüm il başkanlığı görevimden istifa ediyorum.

(ciddigazete.com)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.