İYİ Parti İstanbul’da İl Başkanı Yıldırım görevden alındı

İYİ Parti İstanbul’da İl Başkanı Yıldırım görevden alındı
27.09.2023
A+
A-

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Coşkun Yıldırım, Teşkilat Başkanı Buğra Kavuncu’nun talebi üzerine Akşener tarafından görevden alındı

Ocak ayında İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı’na seçilen Coşkun Yıldırım görevden alındı.

Buğra Kavuncu’nun hem milletvekili, hem de teşkilat başkanı olmasından sonra il başkanlığı koltuğuna oturan Coşkun Yıldırım’ın görevden alınmasını yerine geldiği Kavuncu istedi.

Meral Akşener’den sonra İyi Parti’de genel başkan olacağı yönünde iddialar bulunan Buğra Kavuncu, bir süredir teşkilatlarda görevden almalar ve yeni atamalarla gündeme gelmişti.

“HAKKINIZI HELAL EDİN”

Coşkun Yıldırım, parti üyelerine veda mesajı gönderdi.

“Hakkınızı helal edin” diyen Yıldırım’ın mesajı şöyle:

Değerli dava arkadaşlarım,

Genel merkezin gönderdiği yazıya istinaden bugün itibari ile İstanbul İl Başkanlığı görevim tüm İl Yönetimi ile birlikte tamamlanmıştır.

Göreve geldiğimiz ilk günden bu zamana kadar beraber yol yürüdüğümüz dava arkadaşlarıma teşekkür ederim. Haklarınızı helal ediniz.

“GÖREVİMİZİN BAŞINDAYIZ” DEMİŞTİ

Aynı zamanda Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım’ın da amcası olan Coşkun Yıldırım, iki gün önce sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Görevimizin başındayız” ifadesini kullanmıştı. Yıldırım, İstanbul İl Başkanlığı’ndaki odasını toplayıp binadan ayrıldı.

Yıldırım, MHP’deki olağanüstü genel kurul döneminden beri Meral Akşener’in en yakınındaki isimlerden olmuştu.

Coşkun Yıldırım’ın yerine, Buğra Kavuncu döneminde il sekreteri olan Yücel Coşkun’un atanacağı yönünde sosyal medyada PR çalışmaları başlatıldı.

COŞKUN YILDIRIM KİMDİR?

1964 yılında, Erzincan’da doğdu. İstanbul Kabataş Erkek Lisesi’nden mezun olduktan sonra, lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi “Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği” bölümünde tamamladı.

İstanbul Üniversitesi’nde “Sosyal Yapı-Sosyal Değişim” üzerine yüksek lisans eğitimini tamamlayan Yıldırım’ın yönetim kurulu başkanlığı görevini yürütmekte olduğu şirketi, halen gayrimenkul ve inşaat sektöründe faaliyet gösteriyor.

Yıldırım, Erzincan Kültür Vakfı kuruculuğu ve mütevelli heyeti üyeliği ile Yıldız Teknik Üniversitesi Vakfı mütevelli heyeti üyeliklerini yürütüyor.

25 Ekim 2017’de kurulan İYİ Parti’de Kurucular Kurulu Üyeliği ve iki dönem genel idare kurulu üyeliği görevlerinde bulunan Yıldırım evli ve 2 çocuk babası.

(ciddigazete.com)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.