İYİ Parti İl Başkanı Kavuncu’dan ilginç yanıt

İYİ Parti İl Başkanı Kavuncu’dan ilginç yanıt
17.03.2022
A+
A-

İYİ Partili Buğra Kavuncu “Mutabakat metninde neden Atatürk ve Türk Milleti yok?” sorularına, “Yani bunu üzerinden böyle bir polemik yaratmak o kadar basit ve çiğ geliyor ki bana, hala o kavramlar üzerinden Türkiye’de siyaset yapma geleneği var” diye yanıt verdi. Kavuncu metinde olmayan Atatürk’ün resimlerinin salonda asılı olduğunu söyledi.

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, 6 siyasi partinin imzaladığı Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem mutabakat metnine ilişkin, “Metinde Atatürk ve Türk Milleti yok” eleştirilerine dikkat çeken yanıtlar verdi. Kavuncu, “Yani bu kavramlar üzerinden böyle bir polemik yaratmak o kadar basit ve çiğ geliyor ki bana, hâlâ o kavramlar üzerinden Türkiye’de siyaset yapma geleneği var” dedi.

Kavuncu savunma olarak da “Her tarafta Türk bayrağı ve Atatürk resmi vardı” dedi.

Ahmet Davutoğlu’nun yayın organı Karar TV’de canlı yayın konuğu olan Kavuncu şöyle konuştu:

“Yok efendim o niye yok, bu niye yok. Yok Atatürk konulmamış. Ya 6 siyasi partinin liderleri, temsilcileri o beyannameyi anlatırken, 6’sı da önce savaşı kınadılar, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalini kınadılar, sonra da Atatürk’ün ya Yurtta Sulh Cihanda Sulh ya da mecbur kalınmadıkça savaş bir cinayettir sözüyle başladılar sözlerine. Salonun her tarafı Türk bayrakları ve Atatürk resimleriyle dolu. Yani bunun üzerinden bir polemik yaratmak o kadar basit, sığ ve çiğ geliyor ki bana. Hala bu kavramlar üzerinden Türkiye’de siyaset yapma geleneği var.”

(veryansintv.com)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.