İYİ Parti Bursa’da ilçe yönetimi görevine başlayamadan düşürüldü

İYİ Parti Bursa’da ilçe yönetimi görevine başlayamadan düşürüldü
19.10.2023
A+
A-

İYİ Parti Genel Merkez’den gönderilen 1 Ekim Genelgesi gereği görevinden istifa eden Kestel İlçe Başkanı Emin Elüstü’nün yerine iç tüzük gereği yönetim kurulu tarafından başkanlık makamına seçilen Erdinç Gümüş ve Yönetim Kurulu, görevine başlayamadan düşürüldü.

31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde Kestel Belediye Başkanı aday adayı olmak için İYİ Parti İlçe Başkanı Emin Elüstü görevinden istifa etmişti.

İYİ Parti’de 1 Ekim Genelgesi gereği istifa eden Emin Elüstü’den boşalan İlçe Başkanlığı koltuğuna İYİ Parti Kestel İlçe Yönetim Kurulu tarafından Erdinç Gümüş seçilmişti. İYİ Parti İlçe Yönetim Kurulu tarafından başkanlık makamına seçilen Erdinç Gümüş’e Genel Merkez tarafından onay verilmedi. Yönetim Kurulu üyeleri, Genel Merkez’den gelen talimatla yönetimden düşürüldü.

İYİ Parti Bursa İl Başkanı Dr. Mehmet Hasanoğlu, kararın gerekçesini ”Bu süreci doğru yönetemedikleri ve İl Başkanlığı ile Genel Merkez’le ortaklaşa bir çalışma yürütemeyeceği anlaşıldığı için yönetimden düşürüldü” diyerek açıklarken, Emin Elüstü ise karara tepki gösterdi.

Emin Elüstü, İl Başkanı Mehmet Hasanoğlu ve Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu’nu suçlayarak, “Bileğinizin gücüyle elde edemediğiniz yönetimi, hileyle elde edeceksiniz. Öyle mi?” diye sordu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.