İYİ Parti Bursa’da da kolları sıvadı

İYİ Parti Bursa’da da kolları sıvadı
26.04.2021
A+
A-

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener önderliğinde iki yıl önce başlayan ve Kadın Politikaları Başkanı Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu koordinatörlüğünde devam eden ‘Güneşin Kadınları Girişim ve Üretim Kooperatifi’nin 12’incisi Hüsniye Pıtırlı  başkanlığında Bursa’da kurularak hayata geçirildi.

Kooperatifin, kadın istihdamına destek olmak, aynı zamanda kadınların ekonomik özgürlüğünü elde etmesiyle  birlikte, ekonomik şiddetin sona ermesi  için başlatılan proje kapsamında kurulduğunu vurgulayan İYİ Parti Bursa İl Kadın Politikaları Başkanı Hüsniye Pıtırlı, “Esas olan kadın emeğinin değerlenmesi ve istihdam olanaklarının arttırılmasıdır” dedi.

Bu yolla kadınların çalışma hayatının içinde daha fazla yer alacağını vurgulayan Başkan Pıtırlı şunları söyledi:

TÜM İLLERE YAYILACAK…

“Güneşin Kadınları Kooperatifleri, kadınları hem ekonomik hayata dahil ederek güçlendirmeyi, hem de ekonomik ve sosyal hayata katılım sağlamalarını amaçlamaktadırlar.

Kadın emeğinin değerlendirilmesi ve kadının istihdama katılımının artırılması amacıyla Türkiye genelinde başlatılan kadın kooperatifleri kurulması çalışmaları kapsamında, ilk kadın kooperatifi 14 Mart 2020’de Adana’da “Güneşin Kadınları Çukurova Kooperatifi” adıyla kurulmuştu.

Proje başlangıçta,  kadınların ekonomik olarak güçlenmesini hedeflemiş gibi görünse de, orta ve uzun vadede birçok sosyal getirileri olacak bir çalışma olarak planlanmıştır.

Projeye göre, tüm illerde kurulması amaçlanan kooperatiflerle, kadınların üretim yapabilmeleri, aynı zamanda ürettiklerini pazarlayabilmeleri için gerekli organizasyonun oluşturulması ve küçük yatırımlarla ciddi katma değer elde etmeleri sağlanacak. İYİ Parti öncelikle bir kadın ve gençlik hareketidir ve bunu Genel Başkanımız Sn. Meral Akşener özellikle  vurgulamaktadır. Bu nedenle,  kadınlarımızı her alanda güçlendirmek için tüm illerde çalışmalar özveri ile devam etmektedir. Bursa’da da kooperatifimizin hayata geçirilmesinde emeği olan tüm  arkadaşlarıma teşekkürü bir borç biliyorum.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.