İYİ Parti Bursa İl Teşkilatı, Belediye Meclis gündemini tartıştı

21.09.2018
A+
A-

İYİ Parti Bursa İl Başkanı Yahya Bahadır ve partinin Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri, il başkanlığında bir araya gelerek eylül ayı oturumu değerlendirmesi yaptı, görüş alışverişinde bulundu.

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nde alınan kararlarla ilgili bilgi veren Yenişehir ve Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Ercan Özel yaptığı açıklamada, “Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin 20 Eylül 2018 tarihli, 2014/2019 seçim döneminin 54’üncü 5. Dönemin 8’inci olağan meclis toplantısının 1. birleşiminde; bir önceki Meclis toplantısında, ülkemizin yaşadığı büyük ekonomik kriz dolayısıyla, İYİ Parti Meclis Grubu olarak, meclis üyelerinin harcırahlarının hazineye bağışlanması teklifimiz, bir meclis toplantısı ile sınırlı tutularak oy birliği ile meclisten geçmişti. Sayın Alinur Aktaş bugün yaptığı açıklamada meclis üyeleri tarafından hazineye bağışlanan meblağın 18.525,00 TL olduğunu açıkladı. Tüm belediye meclislerine örnek olmasını diliyorum’’ dedi.

Meclis Üyesi Özel toplantıda Hızlı Tren Projesi inşaatının tamamen neden durduğu konusunun tartışmaya açıldığını belirterek, ‘’İstanbul yolunda yapımına yıllar önce başlanan T2 tramvay hattının inşaatının neden durdurulduğu hakkında bilgi istendi. Başkan Aktaş tarafından da şiddetle eleştirilen ve fantezi olarak adlandırılan bu proje, mahkeme kararları sonrası T2 tramvay hattının yapım işinin, Büyükşehir Belediyesi’nden alınıp Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na devredileceği bilgisi verildi. Ayrıca Çağrışan’da geçtiğimiz yıllarda çıkan yangın sonrası oluşan bölgeye, dönemin tüm üst düzey yetkilileri tarafından; ‘Yanan bölge kesinlikle imara açılmayacak, orman alanı olarak ağaçlandırılacak’ açıklamalarına rağmen, şuan aynı bölgeye yapılan bir inşaat yapım işi ile ilgili değerlendirmeler yapıldı’ diye konuştu.

Ercan Özel, Andımız’ın okullarda tekrar okutulması ile ilgili muhalefet partileri ortak görüşlerini aktardıklarının altını çizdi ve, ‘’Memursen Bursa eski İl Temsilcisi Numan Şeker’in Büyükşehir’de bir ay önce Daire Başkanlığı’na atanması hakkında bilgi verildi. ‘Hangi Daire Başkanlığı’na atandığı ve ne görev yapıyor’ sorusuna Başkan Aktaş’ın net bir cevap verememesi tüm meclis üyelerini ve katılan misafirleri şaşırttı. Yapılan bu atama, ‘birkaç yıl sonraki ballı emeklilik dolayısıyla ek gösterge artışı için Daire Başkanlığına getirildiği yönündedir’ söylemlerine sebep oldu. Umarım kısa süre içerisinde uzman olduğu ilgili daireye ataması yapılarak bu söylemlerin önüne geçilir. Ayrıca toplantıda kredi talepleri, arsa satışları ve kentsel dönüşüm maddeleri olağan hale gelen gündem maddelerimiz arasındaki yerlerini korudu. Toplantımızda aldığımız kararların Bursa’mız ve ilçelerimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.