İYİ Parti Bursa Teşkilatı bayramlaştı

İYİ Parti Bursa Teşkilatı bayramlaştı
30.06.2023
A+
A-

İYİ Parti Bursa İl Başkanlığının düzenlediği bayramlaşma programında, partililer bir araya geldi.

Bayramlaşma programında konuşan İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu, Genel Merkezi topa tuttu.Türkoğlu, ”Emek verdiniz. Kimse bu emeklerine haksızlık etmesin. Ama takdir edersiniz ki biz kader yazgıcısı değiliz. Her şey bizlerin kontrolünde değil. Ankara’da devrilen kazanı Anadolu’da çay kaşığıyla toplamak zor oluyor.” dedi.

İYİ Parti Bursa Teşkilatı, Kültürpark içinde düzenlenen bayramlaşma programı ile buluştu.

Gerçekleştirilen bayramlaşma programına, İYİ Parti Bursa İl Başkanı Mehmet Hasanoğlu, İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu, İYİ Parti Bursa Milletvekili Hasan Toktaş, GİK Üyesi Yahya Bahadır, CHP Milletvekili Hasan Öztürk, Saadet Partisi Bursa Milletvekili Mehmet Atmaca, DEVA Partisi Bursa İl Başkanı Mümtaz Öztürk, Saadet Partisi Bursa İl Başkanı Ali Osman Karahan, İYİ Parti İlçe başkanları, BAL-GÖÇ Yönetim Kurulu Başkanı Emin Balkan katıldı.

Bayramlaşma programına  İYİ Parti 27. Dönem Milletvekili Ahmet Erozan’ın katılmaması dikkat çekti.

İYİ Parti Bursa İl Başkanı Mehmet Hasanoğlu’nun konuşmasından satır başları şöyle;

Türkiye’nin kurtuluşunu yazmak üzere yola çıkmıştık. Ne yazık ki evet başaramadık. Ama şunu çok net söylüyorum bundan sonraki süreçte yola çıktığımız amaç ve hedefler doğrultusunda cesurlar hareketi mensupları olarak, İyi Parti neferleri olarak bu ülkede yok edilen parlamenter demokrasiyi kurucu değerlerimizi, tekrar bu ülkeye getirmek için var gücümüzle mücadele etmeye devam edeceğiz. Bu konuda hepiniz müsterih olun. Hiç kimsenin en ufak bir şüphesi olmasın. Bu konuda Genel Başkanımız sayın Meral Akşener 24 Haziran 3. olağan kurultayımızda da bunu çok net bir şekilde ortaya koydu. Ve bundan sonraki süreçte de bu hedef doğrultusunda İyi Parti teşkilatları olarak var gücümüzle bunun mücadelesini vereceğimizi herkese haykırdı ve bizler de onun neferi olarak İYİ Parti Bursa teşkilatları olarak buradaki tüm kadroyla, 17 ilçe başkanımızla, 25 bin üyemizle İYİ Parti’ye oy vermiş 252 bin seçmenimizle birlikte Bursa teşkilatları olarak özellikle 2024 Mart ayındaki seçimlerde bu konuda irademizi ortaya koymak ve  partimizi, iktidara taşımak, bundan sonraki süreçte bu ülkenin kurtuluş reçetelerini yazmak üzere var gücümüzle mücadele etmeye devam edeceğiz.

“ÖNÜMÜZDEKİ SÜREÇTE DE MÜCADELE ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Hiç kimsenin içinde en ufak bir umutsuzluk, kırılganlık olmasın. Biz çok daha çetin yollardan geçtik, çok daha ciddi mücadeleler verdik. Çok daha zorlu süreçlerden bu parti kuruluş aşamasında, kurulamaz denilen, teşkilatlanamaz denilen, seçime girilemez denilen partiyi seçime sokup teşkilatlandırıp ve yine 14 Mayıs günü Türkiye’nin kurtuluş reçetesini yazmak üzere önümüzdeki süreçte de mücadele etmeye devam edeceğiz. Partimiz adına genel başkanımızın deyimiyle çok net bir şey söylemek lazım. Evet, başaramadık. Fakat partimiz adına da bir başarısızlık adına, genel başkanımızın deyimiyle ortada bir başarısızlık varsa bu sadece Genel Başkan’ın ve İl Başkanı olarak, Bursa teşkilatının başarısızlığıdır. Ama buradaki teşkilat herkes var gücüyle çalıştı. Buradaki 17 ilçe başkanım, bütün teşkilat mensuplarımız var gücüyle mücadele etti. Bu konuda müsterih olun, ben şahidim, Allah şahit, bütün Bursa şahit. Bursa’da yapılabilecek olan her türlü çalışmayı bu teşkilat fazlasıyla yaptı. Diğer siyasi partilerin yaptığı çalışmalardan kat kat fazlasını bu teşkilat yaptı. Ama sonuçta millete rağmen siyaset yapılamayacağını çok net bir şekilde 14 Mayıs’ta Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, 63 milyon seçmenimiz bize gösterdi. Genel başkanımız bunu çok net bir şekilde daha önceden de ortaya koymuştu bu iradeyi.

İYİ Parti 27. Dönem Bursa Milletvekili İsmail Tatlıoğlu’nun konuşmasından satır başı şöyle;

Sayın Hasan Toktaş ve Selçuk Türkoğlu’nun da milletvekilliklerini yine kamuoyu önünde tebrik ederim. Çok iyi hizmetlere vesile olacaklardır. Bu gerçekten biz bu bayramlaşmaları, birliktelikleri bir aile havasında kutladık geldik. Şüphesiz bir seçim yaşadık. 14 Mayıs’ta Millet İttifakı olarak parlamento seçimlerini kaybettik. 28 Mayıs’ta da Millet İttifakı olarak cumhurbaşkanlığı seçimlerini kaybettik. Eğer kazanmış olsaydık şüphesiz buralarda 5- 6 tane milletvekilimiz Bursa’da birkaç tane bakanımızla beraber devlet protokolüyle beraber buraların almadığı bir bayramlaşma olacaktı şüphesiz. Ben şöyle söylüyorum. Biz İYİ Parti olarak bunu biraz erteledik. Millet İttifakı olarak kaybettik ama İYİ Parti olarak bunun ertelendiğini söylemek lazım. Inşallah yine çok sayıda milletvekilimizin, çok sayıda da partili bakanımızın olduğu kendi arkadaşlarımızın bakanları olduğu, bu bayramlaşmaları da inşallah hep beraber kutlarız. Bu Türkiye’ye hizmet etme yolunda bu kervan yürüyecektir. Şüphesiz hava olumsuzdur. Ama bunlar bizim gibi daha yeni dinamik partilerin kendilerine yol bulmaları için daha iyi imkanlar veren zeminlerdir.

İYİ Parti Bursa Milletvekili Hasan Toktaş’ın konuşmasından satır başları şöyle;

Seçimleri bitirdik. Arzu ettiğimiz sonuçları alamadık. Bu bizi yıldıracak mı? Hayır. Biz mücadele insanıyız. Mücadele etmeyi severiz. Ömrümüz mücadele etmekle geçti. Yine mücadeleye sonuna kadar devam edeceğiz. Çünkü biz ülke insanıyız. Ülkülerimiz var bizim. Memlekete dair ülkülerimiz var. Çocuklarımıza dair ülkülerimiz var. Geleceğe dair ülkülerimiz var. Bu ülkülerimiz peşinde hep beraber yılmadan, yorulmadan koşmaya devam edeceğiz. Çünkü biz sevgi insanıyız. Biz insanımızı severiz. Biz gönüldaşlarımızı severiz. Biz memleketimizi severiz. Bunu sevmeye bunun peşinde koşmaya sonuna kadar devam edeceğiz. Ben buradan başta İYİ Parti Bursa İl Başkanımız Dr. Mehmet Hasanoğlu Bey olmak üzere onun çok kıymetli yöneticileri olmak üzere burada her biri birbirinden kıymetli zahmet çeken, emek harcayan ilçe başkanlarım ve yönetim kurulu üyeleri olmak üzere bütün gönüldaşlarım, siz değerli dostlarım. arkadaşlarım, kardeşlerim, ablalarım, bacılarım olmak üzere her birinize çok teşekkür ediyorum.

“BİZ BU MAKAMLARI SİZE BORÇLUYUZ”

Bulunduğumuz makam sizin emrinizdedir. Biz Hasan Toktaş ve Selçuk Türkoğlu kardeşim adına söylüyorum. Gecenin bir anında hatta dolaştığım ilçelerde söyledim. Gecenin 3’ünde başınıza bir iş gelse kimi ararsınız? En yakınınızı ararsınız. Aramayın. Bizi arayın. Hasan Toktaş’ı arayın. Selçuk Türkoğlu’nu arayın. Elimizden ne geliyorsa sonuna kadar ardına koymayacağımızı bilin. Dediğim gibi biz bu makamları sizlere borçluyuz. Biz burada sizin emeklerinizin üzerinde oturuyoruz ve bunun farkındayız. Bunun için biz memlekete dair ne yapmamız gerekiyor ise Bursa’mıza dair ne yapmamız gerekiyor ise sonuna kadar yapacağız. Sonuna kadar koşturacağız. Bursa’nın sahipsiz olmadığını hem yerelde hem genelde dosta düşmana hep beraber göstereceğiz.

“HİÇ KİMSE BU PARTİYİ, BU PARTİLİLERİ KENDİ KÜÇÜK DÜNYALARINA HAPSEDEBİLECEKLERİNİ DÜŞÜNMESİNLER”

Birkaç kendini bilmez var. Sosyal medyada bu partiyi ve bu parti mensuplarını o küçücük akıllarıyla sözüm ona felsefe yaparak sözüm ona hocalık yaparak küçük düşürmeye çalışıyorlar. Hiç kimse kusura bakmasın. Onların o küçük beyinleriyle onların o küçücük hesaplarıyla biz sonuna kadar bu kadro, bu ekip oyuncak gibi oynarız. Kusura bakmasınlar. Hiç kimse bu partiyi, hiç kimse bu partilileri hiç kimse bu partilileri kendi fantezilerine kendi o küçük dünyalarına hapsedebileceklerini düşünmesinler. Biz daha yeni başlıyoruz. Biz mücadele insanıyız. 9 ay sonra bu memlekette yerel seçimler var. Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener Hanımefendi’nin ortaya bugüne kadar koyduğu iradeyi hiç kimse küçümsemesin. Bu partinin nasıl kurulduğunu, bugünlere nasıl geldiğini, bu ceberrut yapının bu hukuk bilmez. Cumhurbaşkanı ve avanesinin bu partiyi nelerle tehdit ettiğini hiç kimse unutmasın. Bütün bunlara karşı hapse atılma tehditlerine karşı yok edilme tehditlerine karşı her türlü iftiraya karşı dik duran bir kadından, dik duran bir Meral Akşener’den utanması lazım bunların.

“NASIL YANILDIKLARINI YEREL SEÇİMLERDE ANLAYACAKLAR”

Emin olun 2019’da  olduğu gibi İYİ Parti yerel seçimlerde çırak çıkmayacak. Hiç kimse kusura bakmasın. Biz de bu Türkiye’de bütün bu ceberut yapıya rağmen dimdik ayakta durabilen en kötü şartlar olmuş olduğu halde oy tabanını  yüzde onlara getirmiş olan bir siyasi partiyiz. Yancı bir parti değiliz. Bugüne kadar bu memleket için ortaya koymuş olduğumuz iradeyi böyle zannedenler, nasıl yanıldıklarını önümüzdeki yerel seçimlerde anlayacaklardır. Hiç endişe etmeyin. Rahat olun. Mücadelemiz yeni başlıyor.

İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu’nun konuşmasından satır başları şöyle;

2020’nin Ağustos ayında kongre yaptık. Yanılmıyorsam 2021 yılının ilk Ramazan ayında yine buradaydık. Bayramlaşma yaptık. 2021’in Ramazan ayında yaptığımız bayramlaşmada Dolar 7 lira 62 kuruştu. Şimdi mübarek Kurban Bayramı’nda dolar 26 lira 06 kuruş. Başka bir şey söylemeye gerek yok. Memleketin tablosu bu. Bir rakam daha söyleyeyim. Geçen yıl kurbanda, şimdi bu yılın verileri çıkacak. Muhtemelen orada daha da bu açıklık büyüyecek. Memlekette kurban kesenlerin yüzdesi geçen sene yüzde 27’ydi. 100 hanenin 27’sinde kurban kesiliyor. Ve geriye kalan 73 hane oradan gelecek payı bekliyor.

“ER GEÇ İYİLER KAZANACAK, KÖTÜLER KAYBEDECEK”

Memleketle alakalı görüşlerimiz, niyetlerimiz, gayelerimiz işte parlamenter demokrasi, liyakat, hakkaniyet, bağımsızlık bunlarla ilgili gerekçelerimiz hala ortada. O zaman yılgınlık yok. Direniş var diyerek mücadeleye devam edeceğiz. Biz etmesek de anlaşılan hiç kimse etmeyecek. Bir seçim yaşadık. sonucu malum. Biz genelde hep yüksek beklentilerle girdiğimiz için aslında biraz da böyle moralimiz bozuluyor. Ilde toplantı yaptı sayın Hasanoğlu. Seçimden sonra yönetimle bizi de davet etti. Hasan Vekilimle katıldık. Moraller bozuk. Ben orada dediğim şeyi burada da müsaadenizle tekrarlamak istiyorum. Allah da biliyor, kul da biliyor. İYİ Parti’nin genel başkanından sade üyesine kadar bütün teşkilatları diğer siyasi partilerin bütün teşkilatlarının neredeyse toplamına denk bir çalışma yaptınız. Alın teri döktünüz. Emek verdiniz. Kimse bu emeklerine haksızlık etmesin. Ama takdir edersiniz ki biz kader yazgıcısı değiliz. Her şey bizlerin kontrolünde değil. Ankara’da devrilen kazanı Anadolu’da çay kaşığıyla toplamak zor oluyor. Başından beri söylenen millete rağmen siyaset yapmayalım. Milletin tercihlerine göre belirleyelim. Adaylar aday, millet kimi istiyorsa o olsun. Er geç iyiler kazanacak, kötüler kaybedecek. Çünkü kötülerin kazandığı hikaye yoktur. Kötüler kazanıyorsa o hikaye daha bitmemiştir.

(Kaynak: bursadabugun.com)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.