İYİ Parti Bursa İl Gençlik Kolları’ndan iftiralara sert tepki geldi…

İYİ Parti Bursa İl Gençlik Kolları’ndan iftiralara sert tepki geldi…
22.03.2019
A+
A-

Partisinin HDP ile işbirliği yaptığını iddia ederek İYİ Parti Nilüfer İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı’ndan istifa ettiğini belirten  Batuhan Kesgin’e Bursa İl Gençlik Kolları’ndan çok sert tepki geldi.

haber7.com internet sitesinin haberine göre, 4 Şubat tarihinde İYİ Parti Nilüfer İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı’na ataması yapılan Batuhan Kesgin, 31 Mart’ta yapılacak yerel yönetimler seçimleri çerçevesinde partisinin HDP ile ittifak yaptığını iddia ederek istifa ettiğini açıkladı.

Video yayınlayarak İYİ Parti ile ilgili açıklamalar yapan  ve uygunsuz iftiralarda bulunan Batuhan Kesgin’e, partinin Bursa İl Gençlik Kolları Kurucu Teşkilat Başkanı Muhammed Ali Hamit ve Bursa İl Gençlik Kolları Başkanı Onur Özmen yanıt verdi.

KURUCU TEŞKİLAT BAŞKANI HAMİT’TEN SERT AÇIKLAMA

Batuhan Kesgin’in Nilüfer İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı’ndan istifa etmesiyle ilgili olarak İYİ Parti Bursa İl Gençlik Kolları Kurucu Teşkilat Başkanı Muhammed Ali Hamit bir açıklama yaptı.

Ali Hamit, kurucu il teşkilat başkanlığı görevini devralmasının ardından yoğun bir çalışma içerisinde teşkilatlanma sürecine girdiklerini ve çalışmaları kapsamında parti yönetimlerinde görev almak isteyenlerle ilgili araştırma

Muhammed Ali Hamit

yaptıklarını belirterek, ‘’O dönemde Batuhan Kesgin, partimiz gençlik kolları kurucu il yönetiminde bulunmak istediğini beyan etmişti. Tabi ki bizler de partimize FETÖ, PKK veya çeşitli terör örgütleri adına iltisaklı şahıslar ve rakip partilerden içimize truva atı olarak sokulmak istenen şahısların sızmasını engellemek için kendi yöntemlerimizce partimizde görev almak isteyen şahıslar hakkında araştırma yapmaktaydık. Bu araştırmalar kapsamında Batuhan Kesgin adlı şahsın AK Parti sempatizanı olduğunu tespit ettik ve kendisini nazikçe yönetim kurullarında görev veremeyeceğimizi belirttik. Ancak partimiz Genel Merkezi tarafından yerel seçimler nedeniyle il ve ilçe teşkilatlarının başkan ve yönetim kurullarında revizyona gidilmesi nedeniyle partimizin Bursa il teşkilatına yeni gelen gençlik kolları il başkanımız, hızla teşkilatlanabilmek adına adı geçen bu şahsı kendisinin de tekrar partide görev almak istemesinden dolayı İYİ Parti Nilüfer Gençlik kolları ilçe başkanlığına atamasını yapmıştır’’ dedi.

İYİ Parti yönetim kadrolarına maksatlı bir şekilde girdiği tespit edilen ve seçim öncesi AK Parti’nin talimatıyla provokasyon yapacağı tespit edildiği için Bursa İl Başkanlığı tarafından Batuhan Kesgin’in görevinden alındığını ifade eden Muhammed Ali Hamit, ‘’Nilüfer İlçe Gençlik Kolları Başkanı Batuhan Kesgin’in görevden alınmasının ardından stüdyo ortamında çekildiği planlı, organize ve kurgu olduğu aşikar bir şekilde hazırlanmış bir videoyu paylaşarak partimize ağır itham ve iftiralarda bulunan bu şahsa attığı tüm iftiraları fazlasıyla iade ediyoruz. Güneş balçıkla sıvanmaz’’ diye konuştu.

İYİ PARTİ BURSA GENÇLİK KOLLARI’NDAN KAMUOYUNA DUYURU

İYİ Parti Bursa Gençlik Kolları İl Başkanı Onur Özmen de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Batuhan Kesgin’in yaptığı açıklamalar ve uygunsuz davranışları nedeniyle görevine son verildiğini belirterek açıklamarı nedeniyle hukuki işlem başlatacaklarını söyledi.

Özmen açıklamasında şunları söyledi:

‘’19.03.2019 tarihinde disiplinsiz davranışları nedeniyle görevinden alınan İYİ Parti Nilüfer Gençlik Kolu Başkanı Batuhan Kesgin adlı şahsın bu olayı hazmedemeyerek yerel ve ulusal basına verdiği demeçler asılsız ve isnattan yoksundur. Bu asılsız iddialar hakkında gerekli hukuki işlemlerin başlatılacağı kamuoyuyla paylaşırız.’’

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.