İYİ Parti Bursa Gençlik Kolları İl Başkanı Solaklı’dan 30 Ağustos mesajı

29.08.2018
A+
A-

İYİ Parti Bursa Gençlik Kolları İl Başkanı Mehmet Solaklı, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

İl Başkanı Solaklı, 30 Ağustos zaferinin tam bağımsızlık anlayışıyla laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin yolunun açıldığını belirten mesajında şu ifadelere yer verdi:

‘’26 Ağustos 1922’de başlayan Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının işgalci emperyalist güçlere karşı gösterdikleri eşsiz kahramanlık neticesinde 30 Ağustos 1922 tarihinde zaferle taçlanmıştır.

30 Ağustos; Türk Milleti için tüm anlamlarından önce zaferle özdeş olup, emperyalistlerin yurdumuz topraklarını işgal heveslerinin sona erdirildiği ve bağımsızlık temellerinin atıldığı tarihtir.

Bu zafer, tam bağımsız anlayışla birlikte laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin de yolunu açmış, Türk ulusunun gösterdiği istiklal mücadelesi tüm dünyaya örnek olmuştur.

Zaferden 95 yıl sonra bugün de Ülkemize, Cumhuriyetimize, demokrasimize, birlik ve bütünlüğümüze kastetmeye çalışanlar, Türk Milleti’nin cesur mücadelesi karşısında asla başarılı olamayacaklarını çok iyi bilmeli ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Geldikleri gibi giderler” sözünü hafızalarına kazımalıdırlar.

Zira milletimizin omuz omuza verdiği kurtuluş mücadelesi sonrasında kurulan laik demokratik cumhuriyeti koruma ve yüceltme kararlılığımız artarak sürmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle, 30 Ağustos Zafer Bayramı’mızı kutlar, ülkemiz uğruna canlarını feda eden başta Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve saygı ile anarken; kahraman gazilerimize minnet şükranlarımızı sunarız.’’

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.