İYİ Parti Başkanlık Divanı sonrası kritik açıklamalar…

10.10.2018
A+
A-

İYİ Parti Başkanlık Divanı toplantısı sonrası açıklama yapan Genel Sekreter Paçacı, Akşener’in evinin önünde gerçekleşen olaylar ile ilgili medyada yapılan haberlere tepki gösterdi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in başkanlığında toplanan parti Başkanlık Divanı gündemdeki konuları masaya yatırdı.

Toplantı sonrasında açıklama yapan İYİ Parti Genel Sekreteri Mustafa Cihan Paçacı, Akşener’in evinin önündeki olaylarla ilgili bazı yayın kuruluşlarının yalan haberler ürettiğini söyledi. Türkiye’deki mülteci nüfusunun 4 milyon olmasıyla ilgili de konuşan Paçacı “Bu, Türkiye’nin en büyük yıkım planıdır” ifadelerini kullandı.

McKinsey ile yapılan anlaşma, Rahip Brunson olayı, ekonomideki göstergelerle ilgili açıklamalar da yapan Paçacı şunları söyledi:

“Cumhurbaşkanı Erdoğan ekonomik krizle mücadele etmek için, öncelikle damadınızı bu görevden alınız. Ekonominin başında olan şahsın çelişkiler yaşamasını bu ekonomi kaldırmaz. Önce damadı görevden alın, sonra piyasaların güvendiği ekonomist bulun. Ekonomi bürokrasisini sadakate göre değil, liyakata göre dizayn edin. Çıkın ‘ekonomiye müdahale etmeyeceğinizi’ açıklayın. Emin olun McKinsey’den daha etkili olur. Enflasyonla mücadelede başarılı olunması, toplumun iktidara güvenerek topyekün mücadele ile olur. Harcamaları kısmakla olur. Her yere saray dikerek, danışmanların altına lüks arabaları çekmekle tasarruf yapamazsınız.”

“ÜLKEMİZ, YOLGEÇEN HANI YAPILDI”

“Suudi Arabistan Konsolosluğu’na girer çıkarken görüntüleri vardı. Suudi Arabistan’ın Türkiye sınırları içinde böyle bir olaya teşebbüs etmesi küçük bir olay değildir. Ülkemiz, tarihin hiçbir döneminde bu kadar yol geçen hanı yapılmamıştır.”

“4  MİLYON SURİYELİ YIKIM PLANI”

“12 Ekim’de yapılacak duruşma öncesi Brunson’ın serbest bırakılacağına dair açıklamalar yapılmaktadır. Rahip Brunson ajanlık faaliyetinden tutukludur. Şartsız şurtsuz salınması düşmanlarımızı iştahlandıracaktır. Zaten yargıya olan güven bu kadar düşükken, iyice yerlerde sürünecektir.

Türkiye yaklaşık 4 milyon Suriyeliye ev sahipliği yapmaktadır. 4 milyon Suriyelinin buraya yerleşmesi demek, ülkenin en büyük yıkım planıdır. AK Parti’nin eğer ülkemizin bekasına bir kastı yoksa, bu konuya bir çözüm bulmalıdır.”

“KESER DÖNER, SAP DÖNER…”

“5 milyon seçmenin tercih ettiği İYİ Parti Genel Başkanı Akşener’in konuşması haber kanallarında 2-3 dakika verildi. Anayasamızda haber alma özgürlüğü vardır. Bu özgürlük yerine getirilmelidir. Haber kanalı sahibi olan Demirören’e, Ciner’e, Şahenk’e bir sözü hatırlatmak istiyorum: Keser döner sap döner, gün gelir hesap döner.”

“BAHÇELİ BİLE KABULLENMİŞKEN…”

“Evdeki üçüncü kişi, önce Üsküdar İlçe Başkanlığı’na gitti, bu işi organize etti. Habertürk’teki bu iddianın sahibine sesleniyorum: “Siz gazeteci olamazsınız”. Olayı Bahçeli bile kabullenmişken, siz bunu nasıl öne sürüyorsunuz? O videoyu çeken kişi Sayın Akşener’in öğrencisidir.”

SORU-CEVAP

İYİ Parti Genel Sekreteri Paçacı, toplantı sonrasında gazetecilerin sorularını cevapladı.

Paçacı, “Dün MHP Lideri Devlet Bahçeli, “Türklüğün töresinde davete icabet vardır” dedi. O gün yaşanan olayları savundu. Bu konu hakkında ne diyorsunuz?” sorusuna “Suçlu olan bir kişinin olayı başka bir yöne çekmeye çalışmasından başka bir şey değildir” cevabını verdi.

Yerel seçimlere ilişkin bir soruya da cevap veren İYİ Parti Genel Sekreteri, “Onu muhatabına sormak lazım. Muhatabı Adalet ve Kalkınma Partisi’dir. İkisinin arasındaki bu diyalog bizi ilgilendirmez” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.