İYİ Parti basın toplantısı: Bu sonucun vebali…

31.10.2018
A+
A-

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı, Genel Merkez’de gerçekleştirilen Başkanlık Divanı’nın ardından basın toplantısı düzenledi.

İYİ Parti Başkanlık Divanı toplantısının ardından basın toplantısı düzenleyen Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Cihan Paçacı, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Tunceli’de 2 askerimizin kötü hava koşulları nedeniyle şehit olmasına ilişkin verilen araştırma önergesinin Meclis’te reddedilmesine tepki gösteren Paçacı, “Bu sonucun vebalinin kimlere ait olduğunun, kimlerle aynı düzlemde buluşulduğunun takdirini yüce milletimizin ferasetine havale ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Paçacı’nın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“KİMLERLE AYNI DÜZLEMDE BULUŞULDUĞUNUN TAKDİRİNİ…”

“Babalar, eşler hep “vatan sağ olsun” dedi ama 2 Mehmetçiğimizin akıbetini milletimiz kabullenemedi. Ülkemiz, askerini o iklim şartlarında koruyacak güçtedir. Bu olayda operasyona çıkan askerlerimizin üzerindeki kıyafetlerin uygun olduğu ya da ihmal varsa arkasında kimler olduğu belirlenmeli ve gerekli ceza verilmelidir.

İYİ Parti konunun Meclis’te kapsamlı bir şekilde araştırılması için soru önergesi vermiştir. Dün, Genel Kurul’da yapılan görüşme sonunda AKP, MHP ve HDP bir araya gelerek kullandığı oylarla önergenin reddedilmesini sağlamıştır. Meclis İç Tüzüğüne göre araştırma önergesi muhalefetin elindeki denetim aracıdır. Fakat yeni sistemde muhalefetin elindeki bu yetki kısıtlanmıştır. Bu önergenin reddedilmesiyle yüreklerimiz bir kez daha buz kesmiştir. Bu sonucun vebalinin kimlere ait olduğunun, kimlerle aynı düzlemde buluşulduğunun takdirini yüce milletimizin ferasetine havale ediyoruz.”

“HAVALİMANININ ADI MUSTAFA KEMAL ATATÜRK OLMALI”

“İYİ Parti 40 Milletvekili ve sınırlı medya desteğiyle ülke gündemini Meclis’e taşımaya devam ediyor. Milletine verdiği sözün gereği olarak kim ne derse desin İYİ Parti her argümanı milletin yararına kullanamaya devam edecek. İstanbul’daki havalimanının henüz bitmemesine rağmen AKP dayatmasıyla 29 Ekim’de açılması yeni bir kutuplaşmaya neden olmuştur. Bizim itirazımız bu açılışın Cumhuriyet’in yaşının sene-i devriyesinde yapılması, kutlamaların Ankara dışına çıkarılmasıdır. Genel Başkanımız 29 Ekim’de geleneklere uymayı ve 1. Meclis’te vatandaşla bir arada olmayı seçmiştir.

Dünyanın en büyük havalimanı olduğu iddia edilen bu tesise çağımızın en büyük lideri Mustafa Kemal Atatürk’ün adı verilmelidir. Bu konuya ilişkin yasa teklifi de 40 vekilimizin imzası ile Meclis’e sunulmuştur. Bu konuda tüm partilerin desteğini bekliyoruz.”

“ORTADA HUKUK VARSA…”

AKP genel Başkan Yardımcısı “Danıştay’ın kararı için “bizi bağlamaz” diyerek yeni sistemin neler getirdiğini gözler önüne sermiş oldu. Bilinir ki, Danıştay kararı herkesi bağlar ve uygulama zorunluluğu bulunur. Ortada hukuk varsa buna Cumhurbaşkanı da, hükümeti de uyacaktır. İYİ Parti olarak bu nezaketsiz üsluba son vermelerini istiyoruz. Milli Eğitim Bakanı’na da ‘temyize nereye gidecekseniz gidin ama önce bu kararı uygulayın’ diyoruz.

72 milyarlık bir bütçe açığının gerçekleşeceği ifade edilmiştir. Bu rakam AKP’nin 16 yılda ülkemize getirdiği noktadır. Giderek artan bir açığa Türkiye mahrum edilmiştir. 2019 yılı bütçesi de vatandaşın derdine derman olacak değildir. Bütçenin merkezinde insanımız, çiftçimiz, esnafımız, işçimiz yoktur.”

(Kaynak: haberayyildiz.com)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.