İYİ Parti, 20 – 22 Temmuz’da Afyon’da kampa girecek

14.07.2018
A+
A-

İYİ Parti, 20-22 Temmuz tarihlerinde Afyon’da seçim süreci ve sonuçları değerlendirmek üzere kampa girecek.

24 Haziran seçimlerinde 42 milletvekili ile TBMM’e giren İYİ Parti, kampa giriyor.

Kampta, özellikle kamuoyunda yapılan partinin çizgisi tartışmalarına son verilecek. Partinin çizgisi netleştirilecek. Ayrıca yoğun seçim sürecinin ardından parti yönetimi, Genel İdare Kurulu, il teşkilatları ve yine milletvekillerinin kaynaştırılması sağlanacak.

İYİ Parti Genel Sekreteri ve Parti sözcüsü Aytun Çıray, kampa ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı:

“Yoğun bir seçim süreci atlattık. Öncelikle bu seçim süreci bizim için kısa oldu diyebiliriz. 7-8 aylık bir seçim süreci oldu. Bu seçim sürecini tüm detaylarıyla masaya yatıracağız, her yönüyle değerlendireceğiz. Seçim sürecinde neler yaptık, bundan sonra neler yapabiliriz konularında birlikte ortak bir fikir üretip, ortak bir akıl oluşturacağız. Bu kampın önemli yönlerinden bir tanesi bu olacak. Ayrıca il teşkilatlarımız, Genel İdare Kurulu üyelerimiz, milletvekillerimiz, hep birlikte kaynaşma ortamı sağlayacağız.”

Kuruluş aşamasında ve sonrasında kamuoyunda, İYİ Parti’ye ilişkin tartışmaların yaşandığını anımsatan Çıray, şunları kaydetti:

“İYİ Parti kendi içinde tartışma ortamı yaratmamasına rağmen, kamuoyunda partinin çizgisine ilişkin olarak bir takım tartışmalar yapılıyor. Partinin merkez sağ da mı, yoksa daha sağda bir parti olup olmadığı tartışmaları yapılıyor. Bu tartışmaya son verilecek. Partinin çizgisini kendi aramızda gerçekleştireceğimiz fikir alış verişleriyle netleştireceğiz. Böylelikle tartışmalara son vereceğiz. Bunu yaparken de yine ortak bir fikir çerçevesinde buluşacağız, ortak akıl üreteceğiz. Bu kapsamda teşkilatlarımız, parti yönetimimiz ve milletvekillerinin katılımıyla verimli bir toplantı gerçekleştireceğiz.”

Genel Başkan Meral Akşener’in başkanlığındaki toplantı 20, 21 ve 22 Temmuz’da gerçekleştirilecek. 320 kişinin katılacağı toplantılarda, çalışma grupları ve sunumlar olacak. Başkanlık Divanı, partinin en üst karar organı Genel İdare Kurulu (GİK) üyeleri, belediye başkanları, genel başkan danışmanları ve il başkanlarının yanı sıra toplantılara uzmanlar da katkı verecek.

Akşener’in ‘demokratik işleyiş” talimatı verdiği öğrenilen kampta, katılımcılar tespit ve önerilerini ifade edecek. İYİ Parti Grup Başkanvekilli Yavuz Ağıralioğlu, “Her partinin kuruluşunda olan aksayan yönlerimizi telafi edeceğiz. Ağır şartlarda yürüttüğümüz seçim kampanyasını ve sonuçlarını değerlendireceğiz.

Seçmen partimizi yüzde 10 sınırında bırakarak bizlere, ‘Doğru siyasi koordinatları bulursanız sizi iktidara, bulamazsanız barajın altına göndeririz’ mesajını verdi. Milletimizin bize verdiği bu avansı, krediyi doğru kullanmanın istikametini kampımızda çizeceğiz. Kasıtlı yapılan, bizi siyasi olarak ittikleri  yerden çıkacağız” dedi.

Genel Başkan Yardımcısı Fatih Mehmet Şeker de, “Toplantıda, geldiğimiz aşamadan ziyade ulaşmamız gereken aşamanın ne olduğunu konuşacağız. Biz bu yola çıktığımız andan başlayarak meseleyi parti meselesi olarak değil, bütün bir Türkiye’nin meselesi olarak gördük. Aynayı kendimize tutacağız. Projektörleri kendimizden hareketle tüm Türkiye’ye çevireceğiz” diye konuştu.

(Kaynak: www.haberayyildiz.com)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.