İttifakta kılıçlar çekildi. İYİ Parti, Osmangazi için Emin Balkan’ı açıkladı

10.01.2019
A+
A-

İYİ Parti Osmangazi ısrarını sürdürüyor.

İYİ Parti Bursa teşkilatı Osmangazi için Prof. Emin Balkan’ın adaylığını açıkladı.

CHP ile İYİ Parti arasında yaşanan ‘Osmangazi’ krizinde İYİ Parti Bursa teşkilatından yeni bir hamle geldi.

İl Başkanı Yahya Bahadır, düzenlenen törende Osmangazi Belediye Başkan adayı olarak Prof. Dr. Emin Balkan’ı açıkladı.

İYİ Parti Osmangazi İlçe Başkanlığı’nda düzenlenen törende Meclis üyesi adaylarının ardından Prof. Dr. Emin Balkan, İl Başkanı Yahya Bahadır’a aday adaylığı dosyasını teslim edecek.

İYİ Parti İl Başkanı Yahya Bahadır’ın açıklamasının satırbaşları:

”İlk defa Osmangazi ilçemizde zafere bu kadar yaklaştık. Seçimi kıl payı kaybetmemek için hep birlikte çalışmamız gerekiyor. Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener’in davetiyle partimize katılan Prof. Dr. Emin Balkan, görevinden istifa ederek Büyükşehir Belediye Başkan adayımız olarak açıklanmıştı. Ancak ittifak görüşmeleri nedeniyle geri çekmek zorunda kaldık. Bu süreç biraz sıkıntılı geçti. Tüm partili arkadaşlarımızı anlıyorum. Bu süreç ile aslında Bursa’nın ve Türkiye’nin gündemine İYİ Parti oturdu. Osmangazi ilçemizi artık tüm Türkiye, tüm Bursa yakından takip ediyor. Bu bizim için büyük avantaj oldu. Şimdi Bursa’nın kalbi olan Osmangazi ilçemiz ve Prof. Dr. Emin Balkan daha iyi tanınıyor. İş birliği yaptığımız CHP’nin de böyle bir arzusu olduğunu biliyoruz. Biz yola çıktığımız kişiyi yarı yolda bırakmayız. Genel başkanlığımız bize ‘biraz bekleyin’ dedi. Şimdi vakit geldi ve Prof. Dr. Emin Balkan’a Osmangazi’yi gönül rahatlığıyla teslim ediyoruz.”

“YA OSMANGAZİ, YA HIÇ”

Bu arada İl Başkanı Yahya Bahadır, önceki gün yaptığı açıklamada ” Osmangazi bizim olmazsa olmazımız. İYİ Parti Bursa teşkilatının motivasyonu açısından bu çok önemli. Bu nedenle CHP-İYİ Parti ittifakında ya Osmangazi, ya hiç” açıklaması yapmıştı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.