İsveç Dışişleri Bakanı: Erdoğan’a boyun eğmedik

İsveç Dışişleri Bakanı: Erdoğan’a boyun eğmedik
29.06.2022
A+
A-

NATO Liderler Zirvesi’nde Türkiye ile imzalanan mutabakata ilişkin konuşan İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde “Erdoğan’a boyun eğmedik” dedi.

Türkiye, İsveç ve Finlandiya arasında, İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyelik süreçleri hakkında üç ülkenin liderlerinin huzurunda üçlü mutabakat imzalamıştı.

Mutabakat nedeniyle eleştirilere maruz kalan İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde, İsveç gazetesi Aftonbladet’e açıklamalarda bulundu.

DW Türkçe’de yer alan habere göre, Linde “Terör faaliyeti olduğu yönünde delil olmadıkça hiçbir iadeye razı olmayacağız” diye konuştu. Linde “Kürtler açısından insan haklarının ya da demokratik haklarının risk altında olduğunu düşünmelerini gerektirecek bir sebep yok” dedi.

Linde, İsveç radyosuna yaptığı açıklamada da İsveç’in teröristlerin sığındığı bir ülke olmaması gerektiğini söyleyerek, “İnsanların sahip olduğu demokratik hakları değiştirmeyeceğiz ama öte yandan terör faaliyetlerinin farklı kısımlarını suça konu etmede belirgin sertleştirmelere gidilecek” ifadelerini kullandı.

PARTİLERDEN TEPKİLER GELDİ: İSVEÇ TÜRKİYE’Yİ SİLAHLANDIRACAK MI?

Sol Parti lideri Nooshi Dadgostar Twitter hesabından yaptığı açıklamada “İsveç güvenlik politikasını despot Erdoğan’ın ellerine bırakmanın tehlikeleri konusunda daha önce uyarıda bulunduk. Ancak hükümet bunun olacağını reddetti. Şimdi masadaki kartları görmemiz lazım. İsveç, Suriye’ye karşı saldırganlık savaşında Türkiye’yi silahlandıracak mı? Hangi rejim muhalifleri iade edilecek?” ifadelerini kullandı.

Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Märta Stenevi ise Dışişleri Bakanı Linde’den meclis dış ilişkiler komisyonunda mutabakatın içeriğini açıklamasını ve konuyla ilgili soruları yanıtlamasını istedi.

(tele1.com.tr)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.