İşte Türkiye’deki randevusuz aşı noktaları

İşte Türkiye’deki randevusuz aşı noktaları
03.07.2021
A+
A-

Sağlık Bakanlığı’nın başlattığı ‘yerinde aşı uygulaması’ ile artık sağlık merkezleri dışında da aşılama yapılıyor.

Peki randevusuz nerelerde aşı olabilirsiniz?

Coronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında aşılama çalışmalarının hız kazandığı Türkiye’de 3 Temmuz itibarıyla toplam yapılan aşı sayısı 52 milyonu geçti. Birinci doz uygulanan kişi sayısı 35 milyonu, ikinci doz uygulanan kişi sayısı ise 15 milyonu aştı. Sağlık Bakanlığı, daha hızlı aşılama için ‘yerinde aşı uygulaması’ başlattı.

Bu uygulama kapsamında Türkiye’nin birçok yerine randevusuz aşı noktası kurdu. Buralara giden aşı 18 yaş üstü herkes randevu almadan tercih ettikleri Covid-19 aşısını yaptırabiliyor. NTV’nin aktardığına göre Türkiye’deki aşı noktalarından bazıları şöyle:

1 – İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı

Sağlık Bakanlığı personelinin hizmet verdiği aşı merkezinde aşı hakkı bulunan tüm havalimanı personeli ve yolcular Covid-19 aşılarını olabilecek. Aşı merkezi, terminal binası gelen yolcu katındaki PTT Şubesi’nin karşısındaki alanda yer alıyor. Sadece 7 gün boyunca açık kalacak aşı merkezi sabah 10:00-16:30 saatleri arasında hizmet verecek.

2- İstanbul Marmaray İstasyonu

Sağlık Bakanlığı ve TCDD iş birliğiyle Yenikapı Marmaray İstasyonu’nda oluşturulan merkezde randevu almadan Covid-19 aşı uygulamasına başlandı. İstasyon içerisinde oluşturulan odada aşı kayıt işleminin ardından vatandaşların aşıları yapılıyor.

3- İstanbul Havalimanı

Sağlık Bakanlığı daha önce İstanbul Havalimanı’nı aşı merkezini hizmete alarak personellere yönelik aşılama çalışmalarını başlatmıştı. Aşı uygulamasının kapsamı genişletilerek Türk yolcular da aşılanmaya başlandı. Aşı hakkı olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yolcular, aşı merkezinde haftanın 7 günü 08.00–17.00 saatleri arasında aşılarını olabilecekler. Böylece İstanbul Havalimanı’nı kullanan yolcular hastaneye gitmeye gerek kalmadan kısa süre içerisinde aşılarını yaptırarak terminalden ayrılabilecek.

4- Harem Otogarı

Üsküdar’da bulunan Harem Otogar işletme noktasında da aşı uygulamasına başladı. Harem Otogarı’ndaki aşı uygulamasının önümüzdeki günlerde de sürecek.

5- Ankara Şehirlerarası Terminal İşletmesi (AŞTİ)

Ankara İl Sağlık Müdürlüğü mobil ekiplerce yerinde aşı uygulaması AŞTİ’de de başlatıldı. Vatandaşlara onay kodu düzenlenerek sisteme girişleri gerçekleştirildikten sonra Covid-19 aşıları yapılıyor. 6- Ankara Esenboğa Havalimanı Kurulan aşı uygulama noktası sayesinde aşı olmak isteyen yolcu ve havalimanı çalışanları hemen aşısını olabiliyor.

7- Marinada aşı uygulaması

Muğla’da Bodrum Sağlık Müdürlüğü tarafından ilçede belirlenen noktalarda ‘yerinde aşı uygulaması’ yapılıyor. Halkın yoğun olduğu bazı mahallelerde, AVM’lerde ve marinalarda sürdürülen uygulama, nüfusa göre en fazla aşılama oranına sahip yerleşim yerlerinden biri olan Muğla’nın ilçesi Bodrum’da da vatandaşlardan ilgi görüyor. Neyzen Tevfik Caddesi’nde ünlü işletmelerin yer aldığı marinada oluşturulan aşı uygulama noktası da buradaki işletme çalışanlarının yanı sıra tatile gelenlerin aşı yaptırdığı yer oldu.

8- İzmir’de İZBAN’ın Halkapınar İstasyonu

Sağlık Bakanlığı ve TCDD iş birliğiyle kurulan stantta randevu almadan Covid-19 aşı uygulamasına başlandı. İstasyon içerisinde oluşturulan stantta aşı kayıt işleminin ardından vatandaşların ve istasyon çalışanlarının aşıları yapıldı.

9- Eskişehir Espark’ta Aşı Uygulama Merkezi

Sağlık Bakanlığı ve İl Sağlık Müdürlüğü ile yapılan görüşmeler sonrasında şehrin en işlek alışveriş merkezi olan Espark’ın alt katında ‘Covid-19 Aşı Uygulama Merkezi’ kuruldu.

10- Isparta Belediyesi

Isparta Belediyesi hizmet binası ve 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda da aşı istasyonu kuruldu. Belediye binası içerisinde İl Sağlık Müdürlüğü ve Isparta Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü işbirliğinde oluşturulan aşı istasyonu sayesinde belediye personeli ve vatandaşlar sıra beklemeden aşılarını olabiliyor.

11- Çorum İlçe Pazarı Aşı Noktası

Çorum’un Alaca ilçesinde sırası gelen vatandaşlar, sebze pazarında randevusuz Covid-19 aşısı yaptırabiliyor. İlçe Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada ise sebze pazarına kurulan Covid-19 aşı noktasında ilk gün 50 kişiye aşı uygulandığı aktarılarak 28 Haziran’dan itibaren Alaca Cumhuriyet Meydanı’na da aşı noktası kurulduğu belirtildi.

12- TCDD Eskişehir Garı

TCDD Eskişehir Garı’nda kurulan ‘Aşı Birimi’ ile giden ve gelen yolcuların yanı sıra gar çalışanları da hemen yanlarında bulunan aşı imkanından yararlanabiliyor.

13- Diyarbakır’da aşı noktası

Diyarbakır’ın Dicle ilçesinde İlçe Sağlık Müdürlüğü mobil aşı ekiplerince randevusuz yerinde aşı uygulaması yapılıyor. Dicle Devlet Hastanesi ve aile sağlığı merkezlerinde de randevusuz aşı uygulaması devam ediyor. İlçe merkezinde çarşıda, halk pazarı önünde ve kurum taramaları ile esnaf taramalarında vatandaşlara randevusuz aşı yapıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.