İşte A Millilerin EURO 2024 grubu…

İşte A Millilerin EURO 2024 grubu…
02.12.2023
A+
A-

A Milli Futbol Takımımızın, 2024 Avrupa Şampiyonası’ndaki rakipleri netlik kazandı.

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda grup kura çekimi yapıldı.

A Milli Futbol Takımımızın, Almanya’da düzenlenecek olan EURO 2024’teki rakiplerinden iki tanesi kesinlik kazandı. F Grubu’nda yer alacak olan Türkiye, tanıdık ülkelerle kozlarını paylaşacak. Gruptaki son rakip ise, play-off turundaki üç takımdan biri olacak.

Türkiye’nin EURO 2024’teki grubu ve rakipleri, Almanya’da düzenlenen kura çekimi ile belli oldu. F Grubu’nda yer alan Türkiye, daha önce birçok kez Avrupa Şampiyonası’nda karşı karşıya geldiği ülkelerle eşleşti. Türkiye’nin grubundaki rakiplerinden biri, play-off turunun ardından belli olacak.

Hamburg kentindeki kura çekimine, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Milli Takımlar Sorumlusu Hamit Altıntop ve A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella katıldı. Türkiye, elemelerdeki grubunu birinci sırada tamamladığı için, 14 Haziran-14 Temmuz 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan EURO 2024’ün kura çekiminde 2. torbadan yer aldı.

Turnuva, 24 takımın katılımıyla gerçekleşecek ve bu takımlar 6 farklı grupta mücadele edecekler. Her gruptan ilk iki sırayı alan takımlar ve gruplarında üçüncü sırayı alıp en iyi performansı gösteren 4 takım, son 16 turuna yükselecek. Bu turdan sonra turnuva, tek maç üzerinden eleme yöntemiyle devam edecek.

Turnuvaya katılacak 21 takım, kura çekimiyle gruplarını öğrenirken, kalan 3 takım ise, 21-26 Mart tarihleri arasında oynanacak EURO 2024 play-off turunda başarılı olarak finallere katılmaya hak kazanacak.

Almanya’nın Hamburg kentinde yapılan kura çekiminde gruplar şu şekilde oluştu;

A GRUBU

Almanya, İskoçya, Macaristan, İsviçre

B GRUBU

İspanya, Hırvatistan,  Arnavutluk,  İtalya

C GRUBU

Slovenya,  Danimarka, İngiltere, Sırbistan

D GRUBU

(Polonya, Galler, Finlandiya, Estonya: PLAY OFF A) Hollanda, Avusturya,  Fransa

E GRUBU

(İsrail, Bosna Hersek, Ukrayna, İzlanda PLAY OFF B)  Belçika,  Slovakya, Romanya

F GRUBU

(Gürcistan, Yunanistan, Kazakistan, Lüksemburg Play – Off C) TÜRKİYE, Çekya, Portekiz

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.