İsrail saldırılarında şehit sayısı 119’a yükseldi

İsrail saldırılarında şehit sayısı 119’a yükseldi
14.05.2021
A+
A-

Gazze’deki Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail saldırılarında 10 kişinin daha şehit olduğu aktarıldı. Buna göre Gazze Şeridi’nde 10 Mayıs’tan bu yana şehit olanların sayısı 119’a yükseldi.

İsrail savaş uçaklarının, abluka altındaki Gazze Şeridi’nin çeşitli bölgelerine saldırıları devam ediyor.

Gazze Şeridi’nin orta kesimlerinde yer alan Bureyc Mülteci Kampı’na birden fazla füzeyle saldırı düzenlendi.

Savaş uçaklarının, Gazze kentinin batısında birden fazla hedefe de saldırı düzenlediği, Gazze Limanı bölgesinin de bu hedeflerden olduğu görüldü.

Öte yandan, Gazze Şeridi’nin doğu sınırında konuşlu İsrail topçuları da kuzey kesimlere saldırdı.

İsrail uçakları, Gazze Şeridi’nin güneyindeki Han Yunus kentinde bir apartman dairesini ve Refah kentinde bir motosikleti hedef aldı.

Kassam Tugayları ve Kudüs Seriyyeleri İsrail’in saldırılarına karşılık verdi

İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırıların ardından Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki İsrail’in Kiryat Malahi beldesine roket atışları yaptı.

İslami Cihad Hareketi’nin askeri kanadı Kudüs Seriyyelerinden yapılan yazılı açıklamada da İsrail’in Herzliya ve Askalan kentlerine roket atışları gerçekleştirildiği belirtildi.

Açıklamalarda atılan roket sayılarına ve tipine ilişkin bilgi verilmedi.

Şehit sayısı 119’a yükseldi

Gazze’deki Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail saldırılarında 10 kişinin daha şehit olduğu aktarıldı. Buna göre Gazze Şeridi’nde 10 Mayıs’tan bu yana şehit olanların sayısı 119’a yükseldi.

Bakanlığın açıklamasında saldırılarda yaşamını yitirenlerin 31’inin çocuk, 19’unun kadın olduğu, yaralı sayısının 830’a ulaştığı ifade edildi.

Bakanlık, daha önce yaptığı açıklamada Gazze’deki şehit sayısını 109, yaralı sayısını 621 olarak duyurmuştu.

Kudüs ve Gazze’deki olaylar

Gazze Şeridi’ndeki Filistinli direniş grupları, İsrail polisinin işgal altındaki Doğu Kudüs’te yer alan Mescid-i Aksa ve Şeyh Cerrah Mahallesi’nden çekilmesi için 10 Mayıs Pazartesi günü yerel saatle 18.00’e kadar süre tanımıştı.

İsrail polisinin Mescid-i Aksa ve Şeyh Cerrah’tan çekilmemesi üzerine Filistinli direniş grupları İsrail’e çok sayıda roket fırlatmıştı.

Bunun üzerine İsrail ordusu, Gazze Şeridi’ne yönelik “Surların Muhafızı” adıyla askeri operasyon başlatıldığını bildirmişti.

İsrail askerleri Batı Şeria’da bir Filistinliyi şehit etti

İsrail askerlerinin, işgal altındaki Batı Şeria’nın Ramallah kenti yakınlarında araçlı saldırı girişiminde bulunduğu iddiasıyla bir Filistinliyi şehit ettiği bildirildi.

(AA)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.