Irak ve Suriye’de 17 PKK’lı terörist etkisiz

Irak ve Suriye’de 17 PKK’lı terörist etkisiz
22.01.2024
A+
A-

Irak ve Suriye’nin kuzeyinde 17 PKK’lı terörist etkisiz hale getirildi.

Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde 10 PKK’lı terörist hava harekatıyla etkisiz hale getirildi. Suriye’nin kuzeyindeki Fırat Kalkanı, Barış Pınarı ve Bafdik bölgelerinde de PKK/YPG’li 7 terörist etkisiz hale getirildi.

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, “Türk Silahlı Kuvvetlerinin çelikten pençeleri ile terör inlerini yerle bir etmeye devam ettiği” belirtildi.

Açıklamada, “Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde belirlenen 10 PKK’lı terörist hava harekatıyla etkisiz hale getirildi. Asil milletimizi terör belasından kurtarmak için mücadelemizi büyük bir azim ve kararlılıkla sürdürüyoruz, sürdüreceğiz.” ifadeleri kullanıldı.

Suriye’nin kuzeyinde PKK/YPG’li 7 terörist etkisiz hale getirildi

Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Teröre ve teröriste hiçbir yerde geçit yok. Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, Suriye’nin kuzeyindeki Fırat Kalkanı, Barış Pınarı ve Bafdik bölgelerinde tespit ettiği 7 PKK/YPG’li teröristi hain emellerine ulaşamadan etkisiz hale getirdi. En son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar operasyonlarımız devam edecek.” ifadelerine yer verildi.

(AA)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.