İnegöl’de ‘81 İlde Şanlı Bayrağımız Sergisi’ açıldı

İnegöl’de ‘81 İlde Şanlı Bayrağımız Sergisi’ açıldı
27.04.2019
A+
A-

İnegöl Gaziosmanpaşa İmam Hatip Ortaokulu tarafından yürütülen e-twinning projesi kapsamında farklı teknikler uygulanarak yapılan ve ülkenin bütün illerinden gelen bayraklar, Bursa’nın İnegöl ilçesinde sergilenmeye başlandı.

İlçedeki bir alışveriş merkezindeki “81 İlde Şanlı Bayrağımız” adlı serginin açılışında konuşan Gaziosmanpaşa İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Burhanettin Özdemir, e-twinning’in, Avrupa’daki okullar için oluşturulmuş bir topluluk olduğunu söyledi.

E-twinning’in amacının, bilgi ve iletişim teknolojilerinin kullanımı vasıtasıyla gerekli destek, araçlar ve hizmetleri sağlayarak okulların herhangi bir konuda kısa ve uzun vadeli ortaklıklar kurmasını kolaylaştırarak Avrupa’da okul iş birliğini teşvik etmek olduğunu belirten Özdemir, şöyle konuştu:

“2005 yılında Avrupa Komisyonunun e-öğrenme programının ana hareketi olarak başlatılan e-twinning’e, ülkemiz 2009 yılında dahil olmuştur. E-twinning, Erasmus sürecinde de Avrupa Komisyonunun desteklemeye devam ettiği faaliyetlerden biri olup 2021 yılına kadar sürdürülecektir.

Gaziosmanpaşa İmam Hatip Ortaokulu’nca e-twinning projesinde farklı teknikler uygulanarak yapılan ve ülkenin bütün illerinden gelen bayraklar, Bursa İnegöl’de sergilenmeye başlandı.

Bu proje ile bayrak sevgisini pekiştirmeyi ve yeni nesillere bayrak aşkımızı aktarabilmeyi hedeflemekteyiz. Bu amaçla 81 ilden farklı okullar farklı materyaller kullanarak bayrak tasarımı yaptılar. Farkındalık oluşturmak amacıyla her il kendini anlatan tasarımı ile bölgesini temsil etmektedir. Bursa ilini temsilen ‘çınar yaprağı’ teması ile şehitlerimizin isimlerini ve ilimizin doğal tarihi güzelliklerini harmanlayan bir tasarım hazırladık. Proje sergilerimizin ilki 18 Mart’ta Konya Çumra’da başlamış, Düzce, Sakarya, Erzurum, Kayseri ve Yozgat’ın ardından bugün Bursa’da güzel ilçemizde sergilenmektedir. Kardeş ülke Azerbaycan’dan gelen bayrak bize eklenerek gücümüze güç katmış ve ilk defa İnegöl’de sergilenecektir.”

Sergi açılışına İnegöl Kaymakamı Şükrü Görücü, Belediye Başkan Yardımcısı Rıdvan Kocaağa, İlçe Emniyet Müdürü Ramiz Erçetin, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ferruh Mağden ve çok sayıda davetli katıldı.

(AA)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.