İnce, yeni ittifak sorularına açıklık getirdi

İnce, yeni ittifak sorularına açıklık getirdi
07.12.2022
A+
A-

Siyasi kulislerde konuşulan üçüncü ittifak söylemlerine Memleket Partisi Muharrem İnce açıklık getirdi. İnce, “Temel konuda anlaştığımızı söyleyebilirim” dedi.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Gazeteci Fatih Portakal’ın Youtube kanalında Sözüm Ona programına katıldı. Programda siyasetteki son gelişmeleri değerlendiren İnce, üçüncü ittifak konusunda da soruları yanıtladı.

Fatih Portakl’ın “Yeni bir ittifak kurulacak mı’ sorusuna İnce, “Henüz netleşmedi, çalışıyoruz. Temel konuda anlaştığımızı söyleyebilirim” diye cevap verdi. Cumhurbaşkanı adayı olacağını da açıklayan İnce, “100 bin imzaya ihtiyacım var.Demokratik hakkımı kullanabilmem için bana imza verin” dedi.

İttifak için Zafer Partisi, Doğru Partisi, Adalet Partisi ile görüştüklerini ifade eden İnce, “Her konuda mutabık mısınız” sorusuna ise “Anlaştığımız konuları alt alta yazıyoruz. Hepsinde anlaşırsak bir metin hazırlayıp halkın karşısına çıkacağız. Daha zamanımız var” dedi.

“ERDOĞAN GİTMELİ, YÖNETEMİYOR”

İnce, “seçimin altılı masanın seçeceği aday ve Erdoğan ile ikinci tura kalması durumunda siz kimi destekleyeceksiniz” soruna ise “Erdoğan’ı desteklemeyeceğim. Gitmeli, yönetemiyor artık. Ama bu muhalefet bu kafayla devam ederse 1 yıl sonra da kendileri gider” yanıtını verdi.

“İmamoğlu ya da Mansur Yavaş aday gösterilir mi” sorusuna da yanıt veren İnce, “Biz parti olarak üyelerin önüne sandık koyacağız. Kim cumhurbaşkanı adayı olsun derlerse onu yapacağız. Altılı masaya da onu tavsiye ediyorum” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.