İMSİAD’dan çağrı: Kentsel dönüşüm kurulu kurulmalı

İMSİAD’dan çağrı: Kentsel dönüşüm kurulu kurulmalı
17.06.2020
A+
A-

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği(İMSİAD) Başkanı Mustafa Andıç ve Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Çiçek, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Osman Ayradilli’yi ziyaret etti.

“ŞEHRİ ELİMİZE ALMALIYIZ”

Pandemi ile mücadelede önemli rol üstlenen Bilim Kurulu benzeri bir kurulun da Bursa’daki kentsel dönüşüm için kurulması ve bu kurulda sektör temsilcileri, akademik odalar, üniversiteler ve yerel yönetim temsilcilerinin bulunması gerektiğini söyleyen Başkan Andıç, “Bizim bu şehri elimize alıp, uygun bir imar planı ile çağa uygun hale getirmemiz gerekiyor. Böyle başarılı bir planla çalışırsak başta Bursa kenti olmak üzere herkes kazanır. Kentsel dönüşümün getirecekleri ile nasıl baş edeceğimizi bulmamız gerekiyor” dedi.

ÜYELERE DİJİTALLEŞME EĞİTİMİ

İMSİAD olarak paylaşma kültürüne verdikleri önemin altını çizen Andıç, “Üyelerimize dijitalleşme eğitimi veriyoruz. Çağı yakalama hatta önüne geçme adına bu tür eğitimlerin çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Belediyelerimiz ile de sürekli koordineli bir şekilde çalışıyoruz. Onlarla işbirliğimizi en üst düzeyde tutmak istiyoruz” diye konuştu.

GÜÇLÜ YEREL YÖNETİM VURGUSU

İMSİAD Başkanı Mustafa Andıç ve Yönetim Kurulu’nu çalışmalarından dolayı tebrik eden Ayradilli, yerel yönetimlerin güçlü olması gerektiğini söyledi. Yerel yönetimlerin şehrin sorunlarına ve bu sorunların çözümlerine merkeze kıyasla daha fazla hakim olduğunu belirten Ayradilli, “Güçlü yerel yönetimin üzerinde devlet bir denetim mekanizması olarak bulunursa, yerelde işleri çok daha verimli ve hızlı şekilde halletmemiz mümkün olacaktır. Artı değeri olan planlar, projeler üretek kente katkı sunmak gerekiyor” şeklinde görüşlerini bildirdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.