İMSİAD: Faiz indirimi inşaat sektörüne can suyu olacak

İMSİAD: Faiz indirimi inşaat sektörüne can suyu olacak
11.05.2018
A+
A-

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş Adamları Derneği (İMSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Andıç, Ziraat Bankası ve Vakıfbank’ın ardından Halkbank ve Şekerbank’ın da konut kredisi faiz oranlarını yüzde 1’in altına indirmesini değerlendirdi.

Başbakan Binali Yıldırım’ın önceki günlerde konut sektörünü canlandırmak için yaptığı çağrıya bankalar sessiz kalmadı. Kamu bankaları olan Ziraat, Vakıfbank ve Halkbank’ın ardından kampanyaya özel banka olarak ilk katılan Şekerbank oldu.

Konuyla ilgili değerlendirme yapan İMSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Andıç, “Yeni yılla birlikte konut satışlarında görülen durağanlığa son verecek, sektöre can suyu katacak bir hamle. Emeği geçenlere sektörüm adına teşekkür ediyorum” dedi.

“GEÇİCİ DEĞİL KALICI OLMASINDAN YANAYIZ”

Andıç, değerlendirmesinde şunları söyledi: “Tapu işlemlerindeki tapu harcında ve konut teslimlerinde uygulanan KDV oranında indirime gidilmesinin hemen ardından bankaların da faiz oranlarını yüzde 1’in altına çekmesi sektöre hareketlilik kattı. Ekonominin lokomotifi olan sektörümüzün son zamanlarda yaşanan durağanlığını ortadan kaldırıp sektöre dinamizm getirecek bu kararlar üretici olan bizleri de tüketici olan halkımızı da son derece mutlu etti. Bazı belirsizliklerden dolayı ‘bekle göre’ pozisyonu alan tüketicimizin tekrardan konut alımına yöneleceğini düşünüyoruz. Vatandaşlarımızın bu avantajdan yararlanacağını düşünüyorum. Sağ olsun hükümetimiz inşaat sektörüne her zaman önem verdi ve bizlerin sıkıntılarını gidermek için elinden geleni yaptı. Ancak alınan bu gibi kararların ve konut sektörüne yönelik sunulan bu avantajların geçici süreli değil kalıcı olmasından yanayız. Tekrardan sektörün canlandıracak bu kararların alınmasında emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.