İmamoğlu’nun avukatları HSK’ya dilekçe verdi

İmamoğlu’nun avukatları HSK’ya dilekçe verdi
13.01.2023
A+
A-

İBB Başkanı İmamoğlu’nun avukatları HSK’ya dilekçe verdi: HSK’yı görevini yapmaya davet ediyoruz!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu‘nun avukatları, İmamoğlu’na ceza veren Hakim Hüseyin Zengin’in tayini hakkında HSK’ya dilekçe verdi. CHP PM Üyesi Gökhan Günaydın, “HSK’yı görevini yapmaya davet ediyoruz” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun avukatları Ekrem İmamoğlu’na iki yıl yedi ay 15 gün hapis cezası ve siyasi yasak kararı veren Hakim Hüseyin Zengin’in Samsun’a tayin edilmesiyle ilgili Hakimler ve Savcılar Kurulu’na (HSK) dilekçe verdi. CHP PM Üyesi Gökhan Günaydın, HSK’nın Hüseyin Zenginle ilgili basına yansıyan iddiaları araştırma yükümlülüğünü yerine getirmediğini ve kendilerinin verdikleri dilekçeyle HSK’yı görevini yapmaya davet ettiklerini ifade etti.

Gökhan Günaydın şunları söyledi:

“Hakimler ve Savcılar Kurulu’ Kanunu’nun ilgili maddesi uyarınca HSK, ihbar ve şikayetler üzerine bir araştırma ve inceleme açma durumundadır. Biz diyoruz ki bu araştırma ve incelemeyi açınız. Eğer Hakim Hüseyin Zengin’e baskı yapan başsavcı varsa, eğer istinaf mahkemesi ayarlanmışsa burada baş harfleri verilen kişileri bulunuz ve bunların hakkında bir soruşturma yürütünüz. Bu soruşturmayı yaparken de Hüseyin Zengin’in ifadesine başvurun. Hüseyin Zengin neler söylüyor gazetecilere acaba bunları soruşturmada da tekrar edecek mi? Bu da yetmez gazeteciler Barış Terkoğlu ve Murat Ağırel’in de ifadelerine lütfen başvurunuz. Biz bugün HSK’yı göreve davet etmek için buradayız. HSK’nın aslında kamuoyuna yansıyan bu iddiaları re’sen araştırma ve soruşturma yükümlülüğü vardı. Ancak bugüne kadar yapmadı. Biz şimdi HSK’ya Ekrem İmamoğlu’nun avukatları olarak dilekçe vererek HSK’yı görevini yapmaya davet ediyoruz.”

(tele1.com.tr)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.