İlhan Parseker: Yerli otomobilde herkes elini taşın altına koysun

İlhan Parseker: Yerli otomobilde herkes elini taşın altına koysun
10.01.2020
A+
A-

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği eski Başkan Yardımcısı İlhan Parseker, yerli otomotiv fabrikasının Bursa’da kurulmasını değerlendirdi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği eski Başkan Yardımcısı İlhan Parseker, “Benzinli ve dizel otomobillerin yerine yeni teknoloji olan elektrikli otomobiller devreye giriyor. Teknolojik bir dönüşüm oluyor. Hem çevreye uyumlu, hem de teknolojik olarak Türkiye de bu işe giriyor. Bu çok önemli başlangıç ve süreç tabii. Bu sürecin sonucunu da çok iyi bir şekilde değerlendirmek gerek. Çünkü, buradaki yeni bir başlangıç. Bu başlangıca dönüp baktığımızda bütün parçaların patentinin alınması, yeni bina ile bantların kurulması ve bunların yanı sıra üretime geçilmesi önemli bir süreç. Üretime geçilmesi iki yıllık bir süreç konulmuş ama bu süreç kısa bir süreç. Bu sürecin belki uzaması gerekebilir önümüzdeki günlerde. Çünkü yenilenen her şeyin sıfırdan başlayabilmesi kolay bir hadise değil” dedi.

YEŞİLİ TAHRİP ETMEDEN YAPILAN SANAYİNİN HER ZAMAN YANINDAYIZ

TOGG Yönetim Kurulu Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun bu işin başında olmasını çok önemsediğini de belirten Parseker, ”Hisarcıklıoğlu gerçekten de hem sanayiyi, hem ticareti, hem de bürokrasiyi; bu üç konumu da üzerinde barındırması ve hepsini birleştirip, sonuca giden, sonuç odaklı bir kişi. Diğer iş adamlarının da buna katkı koymasını önemsiyorum. Burada sadece bürokrasiye bırakırlarsa bu işin biraz kadük kalacağını düşünüyorum. Yerli ve milli otomobilimizin olması gayet güzel. Bunu önemsemek lazım. Çünkü 7 buçuk milyar dolar gibi cari açık, otomobil sektörüne para aktarıyoruz. Bu parayı Türkiye’de bırakabilmek tabi çok önemli. Bu kısa sürede olabilecek bir şey değil bu. Otomobil parkının değişmesi, mevcut otomobillerin yerli otomobile dönmesi bir süreç gerektirecektir. Ama her şeyin başlangıcı önemli. Ben de bu başlangıcı önemsiyorum. Yapılabilmesi için de herkesin elini taşın altına koyup bir katkı koyması gerekir. Ama burada bürokrasinin ve hükümetin, mevcut yönetimin elini rahatlatması lazım. Bu fabrikanın kurulumu Türkiye’nin her yerinde olabilirdi. Çünkü artık lojistik imkanlar çok gelişti. Bilhassa tren ağlarının ulaşabileceği her yer yakın hale geliyor. Ama Bursalılar olarak baktığımızda Bursalılar için önemli bir gelişme. Yeşili tahrip etmeden yapılan sanayinin her zaman yanındayız. Çevre dostu sanayinin her zaman yanında olmalıyız. Mevcut yer bu şekilde değerlendirilirse bundan mutluluk duyarız” yorumunu yaptı.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.