İDO, feribotları İBB’ye iade etti

İDO, feribotları İBB’ye iade etti
20.05.2022
A+
A-

Yakıt, bakım-onarım ve işçilik maliyetlerini gerekçe gösteren İDO, Mudanya ve Bandırma’ya araç taşıyan iki feribotu İBB’ye iade etti.

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO); yakıt, bakım-onarım ve işçilik maliyetlerini gerekçe göstererek, 20 yıldır Mudanya ve Bandırma’ya araç taşıyan Orhan Gazi-1 ve Osman Gazi-1 feribotlarını hattan çıkartıp İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) iade etti.

Hürriyet’in haberine göre, Yenikapı’ya bağlanan iki feribotun sigorta ve bakım gibi masrafları İBB’ye kalmış oldu. İBB, İstanbul içinde çalışamayacak kadar büyük olan feribotların 10 yılı geçmeyecek süreyle kiralayabilmek ya da satabilmek için Büyükşehir Belediye Meclisi’nden yetki istedi.

Teklifi inceleyen Hukuk-Plan ve Bütçe ortak komisyonu, satışı talep edilen gemilerin Ticaret Kanunu’na göre taşınmaz mal sayılamayacağını değerlendirip, satış için Meclis’in yetkisine gerek olmadığı gerekçesiyle dosyayı iade etti. Yani İBB, Meclis onayına gerek olmadan gemileri satabilecek.

AKP’li Hukuk Komisyonu Başkanı Muhammet Kaynar, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na, belediye başkan adaylığı sürecinde, İstanbul’da deniz ulaşımını 3 katına çıkartılacağına ilişkin vaadini hatırlatıp, “Şimdi bu vaadin tam tersi teklif yapılıp Osmangazi ve Orhangazi feribotları satılmak isteniyor” dedi.

Söz konusu 2 feribot Libya’daki iç karışıklığın ardından Türk vatandaşlarını 2011 yılında Türkiye’ye getirmişti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.