İcra dosyaları çığ gibi artıyor! İYİ Partili Bahşi, soru önergesi verdi

14.11.2018
A+
A-

İYİ Partili Feridun Bahşi, yaşanan ekonomik kriz ve vatandaşın alım gücünün düşmesiyle birlikte artan icra dosyaları ile ilgili soru önergesi verdi.

Ülke genelinde yaşanan ekonomik kriz icraların, konkordatoların, iflasların ardı ardına gelmesine neden oluyor.

Her geçen gün çığ gibi büyüyerek artan icra dosyaları icra dairelerin odalarının, koridorlarının dosyalarla dolup taşmasına neden oluyor. Son verilere göre Türkiye’de 7 milyon kişi icralık durumda. Bu kişilere ait dosya sayısı ise 25 milyonu çoktan geçti. Ödeme taahhüdü veren onbinlerce kişi de, borçlarını ödeyemedikleri taktirde hapis cezası ile karşı karşıya.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun (BDDK) açıkladığı verilere göre tüketici kredileri 14 Eylül itibariyle 500 milyar lirayı geçerken bankaların bireysel kredi kartı alacakları yüzde 2.1 artışla 100 milyar 278 milyon liraya yükseldi.

Bankacılık sektöründe net takipteki alacaklar ise 14 Eylül itibarıyla bir önceki haftaya göre yüzde 2.3 artarak 23 milyar 831 milyon liraya ulaştı.

İYİ Parti Antalya milletvekili, Avukat Feridun Bahşi yüksek oranda artan icra dosyası ve icra müdürlükleri ile ilgili Adalet Bakanı Abdülhamit Gül tarafından cevaplandırılması için TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi.

Feridun Bahşi ‘nin soru önergesi şöyle:

(Kaynak: medyasiyaset.com)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.