İçişleri Bakanlığı’na ‘içki yasağı’ davası…

İçişleri Bakanlığı’na ‘içki yasağı’ davası…
29.04.2021
A+
A-

Ankara Barosu, İçişleri Bakanlığı’na dava açtı. Barodan yapılan açıklamada, “İçişleri Bakanlığı’nın genelgesinde yer almamakla birlikte fiili olarak uygulanan alkollü içki satışı yasağına ilişkin uygulamanın yürütmesinin durdurulması ve iptali istemli olarak Danıştay’da dava açılmıştır” denildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu geçtiğimiz günlerde, sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu günlerde alkollü içki satışının yasak olduğunu söylemişti. Bu açıklamanın ardından birçok farklı kesimden söz konusu yasağa tepki geldi. Son olarak Ankara Barosu, Danıştay’da açtığı davada, “alkollü içki satışı yasağına ilişkin uygulamanın yürütmesinin durdurulması ve iptalini” istedi.

“YASAK ANAYASA’YA AYKIRIDIR”

Yasağın “Anayasa’ya aykırı olduğunu, sözlü açıklamalarla alkol satışının yasaklanamayacağını”, belirten Ankara Barosu, “26.04.2021 tarihinde 81 İl Valiliğine gönderilen Genelge ile 14.04.2021 tarih ve 6638 sayılı İçişleri Bakanlığı Genelgesine” ek olarak uygulanacak olan tedbirler kapsamında açıkça belirtilmemesine rağmen tekel bayilerinin de istisna kapsamına alınmayarak İçişleri Bakanlığı’nın tüm marketlerde “alkollü içki satışının yasaklanması” şeklindeki fiili uygulamasının, davalının savunması alınmaksızın “ivedilikle yürütmesinin durdurulmasına ve iptalini” istedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.