İbrahim Özaçar: Havaalanı arazisine beton hançeri vurulmasın  

İbrahim Özaçar: Havaalanı arazisine beton hançeri vurulmasın  
20.03.2021
A+
A-

-Saadet Partisi İl Mahalli İdareler Başkanı İbrahim Özacar “Yunuseli havaalanı çocuklarımızın hava alacağı alan olsun” dedi. Özacar yaptığı açıklamada “Yunuseli havalanına yapılmak istenen inşaat iddialarıyla ilgili görüşlerini dile getirerek, Bursa kamuoyunu en üst seviyede meşgul eden 1400 dönümlük Yunuseli Havaalanı arazisine yoğun betonlaşma iddiaları ile ilgili görüş ve önerilerinizi kamuoyu ile paylaşmak üzere huzurunuzdayız” dedi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANININ YANLIŞTAN DÖNMESİ BURSA’NIN GELECEĞİ İÇİNDİR

Özacar “Sizlerin ve aziz Bursa’lıların huzurunda yapacağımız bu yapıcı uyarılar Büyükşehir Belediye Başkanı ve Şehircilik Bakanlığı başta olmak üzere siyasi iktidarın attığı yanlış adımdan dönmesi Bursa’nın geleceği için önem arz etmektedir.

TOKİ HANÇERİ GİBİ HAVAALANI ARAZİSİNE RUHSUZ BETON HANÇERİ VURULMASIN

Siyasi iktidar sözcülerinin deyimi ile Doğanbey TOKİ Hançer’inin tahribatı ortadayken Yunuseli Havaalanı arazisine yapılacak yeni ruhsuz beton yığınları ulu şehrin bağrına bir hançerin daha vurulmasına eş değerdir. Bu şehirde yaşayan hiç kimse bu tahribata razı olamaz.

Kadim şehirlerde kentle anılan tarihi ve sosyal alanlar şehir medeniyetinin ayakta kalmasına ve şehir kültürünün kitlelere ulaşması için önem arz etmektedir. Tayyareciler cemiyeti vakfiyesi ve hatırası olan Yunuseli Havaalanı Cumhuriyet’le Bursa’ya mal olmuş değerlerimizden  biridir.

SAADET PARTİSİNE KULAK VERİN

Bu manada sayın Alinur Aktaş’a ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum’a sesleniyoruz ben yaptım oldu anlayışından vazgeçiniz. Yaşadığı şehire fikir ve önerileri ile katkıda bulunmaktan başka hiçbir beklentisi olmayan halkımız başta olmak üzere, sivil toplum kuruluşlarımızın Akademik Odaları’mızın bilhassa yarım asırlık siyasi tarihinde, gerek iktidar gerek muhalefette görevi  sürecinde hakka motor,  şerre fren olan milli görüşün temsilcisi olan Saadet Partisinin yapıcı uyarılarına kulak verin.

TÜYÜ BİTMEMİŞ YETİMİN HAKKINI FÜTURSUZCA SAVURAN BU YÖNETİM ANLAYIŞINA DUR DİYORUZ

Devlet geleneğimizde yerel ve ulusal yatırım ve hizmet alanlarında devamlılık esastır.

Gel gör ki, AKP iktidarında özellikle yerel konularda bu gelenek ve anlayışın tam tersi yaşanıyor. Hayret duygularımızı yitirdik artık şaşırmıyoruz…

Bilindiği gibi Yunuseli Havaalanı çok değil altı yıl önce en üst perdeden katılım ve övgülerle büyük yatırımlar yapılarak ek hizmet alanları ile açılışlar yapıldı.

Buradan vicdan sahiplerine sesleniyoruz altı yıl gibi kısa bir sürede ne değişti, kaybeden Bursa oldu bu belli.

Peki kazanan kim oldu?

Bu sorunun cevabı verilmelidir. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını fütursuzca savuran bu yönetim anlayışına dur demek gerekmez mi?

İBN-İ HALDUN’A GÖRE BURSA YEŞİL, AKP’YE GÖRE GRİ

İbn-i Haldun’a göre şehirlerin bir ruhu vardır, insanlar zamanla yaşadıkları şehrin ruhu ile özdeş hale gelir.

AKP iktidarı ecdadımızın insanlığa kazandırdığı şehircilik medeniyetimiz yok olmaya sürüklüyor.

Mahalle ve sokak kültürümüz tehdit altında. Komşuluk ilişkilerimiz, bizi biz yapan değerlerimizden her gün biraz daha uzaklaştırılıyoruz.

Görünen o ki, İbn-i Haldun’un öğretilerine göre dünün su ve yeşil Bursa’sı, Osmangazi’nin Muradı, Hüdavendigar’ın ruhunu yansıtıyorken, bugünün beton grisi Bursa AKP’li Belediye başkanlarının  şehircilik ruhunu yansıtıyor.

BURSA OVASINA OY DEVŞİRME ŞEHİRLERİ KURULDU

Yeter artık. Yeşil nutuklu seçim beyannameleriniz sözde kaldı. Ranta dayalı şehircilik anlayışınız birilerinin kesenlerini doldurabilir amma  yeşil nutuklu reklam pankartlarınız oksijen üretmiyor.

Bursa’nın nefes borusu durumunda olan dereler ve mezarlıklar olmazsa nefes alacağımız yer kalmayacak.

Bursa ovasına tarım arazilerine 60 – 70 bin nüfuslu şehirler büyüklüğünde çarpık yapılanmalara göz yumarak oy devşirme derdine düştünüz.

YUNUSELİ HAVAALANI ÇOCUKLARIMIZIN HAVA ALACAĞI YER OLSUN

Kıymetli basın mensupları sizlerin huzurunda siyasi iktidara çağrımız yeniliyoruz.

Gelin ben yaptım oldu kibrinden vazgeçin. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın yarınları için yaşanabilir Bursa için bu yanlıştan vaz geçin.

Yunuseli Havaalanı arazisi Bursa’nın yeşil alanı yarınımız olan çocuklarımızın hava alan olsun.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.