İbrahim Mart’tan karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı uyarı

17.12.2018
A+
A-

Kestel’de hamamı ısıtmak için kullanılan kömür sobasından etkilenerek zehirlenen 4 kişiden 1’nin ölümü ile sonuçlanan olay sonrasında konunun uzmanları açıklamalarda bulundu.

Bursa’nın hava kirliliğinde şampiyonluğu bırakmadığı düşünüldüğünde yapılan uyarıların ne kadar hayati öneme sahip olduğu anlaşılıyor. Önceki dönem TBMMO Bursa Şubesi Başkanı İbrahim Mart, karbonmonoksit zehirlenmesi ile ilgili açıklamalarda bulunarak, basit önlemlerle nasıl çözüm üretileceği konusunda açıklamalarda bulundu.

DEDEKTÖR İLE ÖNLEMİNİZİ ALIN…

İbrahim Mart; “Sessiz ölüm… Acı ölüm… Karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı önlem almak basittir. Ancak ihmal edilir. İhmal sonucunda sessiz ölümler gerçekleşir. Bacaların standartlara uygun olarak yapılması, ortam havalandırmasının yeterince yapılması, cihazda doğru yanmanın sağlanması vb. alınacak önlemlerdendir. Yanma cihazının bulunduğu alanda “dedektör” kullanmak ise çok basit bir önlemdir. Bu önlemler alınmadığı ve denetim yapılmadığı sürece bu tür ölümlü zehirlenme vakaları devam edecektir. Vatandaşları ve yetkilileri, bu sessiz tehlike karşısında uyanık olmaya, önlem almaya çağırıyorum…” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.