HÜDA PAR’dan ‘alkol yasaklansın’ atağı

HÜDA PAR’dan ‘alkol yasaklansın’ atağı
05.09.2023
A+
A-

Hüda Par, İstanbul Valiliği’nin “alkol genelgesi”ni destekledi. Parti Sözcüsü Yunus Emiroğlu, İstanbul Valisi Davut Gül’ü tebrik ederek ülkenin her yerinde alkol yasağı uygulanması gerektiğini savundu. Emiroğlu, “Bunun genelge ile değil kanun ile düzenlenmesi gerekir.” diye konuştu.

İstanbul Valisi Davut Gül’ün 17 Ağustos 2023’te yayımladığı genelgede “alkol satışı ve tüketilmesi ruhsatı bulunan işletmeler dışında halka açık deniz ve sahil kenarlarında, plaj, park, piknik ve mesire alanlarında alkollü içki satışı ve tüketilmesinin önlenmesi” talimatı verilmişti. Tartışma yaratan genelge sonrası Valilik genelgenin yeni olmadığını ‘hatırlatma genelgesi’ olduğunu açıklamıştı.

İstanbul Barosu İstanbul Valiliğinin tartışmalı ‘alkol genelgesiyle’ ilgili harekete geçmişti. Baro, tarafından yapılan açıklamada yürütmenin durdurulması talebiyle dava açıldığı ifade edilmişti.

‘GENELGE İLE DEĞİL, KANUN İLE DÜZENLENMESİ GEREKİR’

Tartışmaların odağındaki genelgeye; seçime AKP listelerinden girerek Meclis’te 4 sandalye sahibi olmasının ardından gerici çıkışlarıyla gündeme gelen, Hizbullah’ın yasal uzantısı Hüda Par’dan destek geldi. Ancak İstanbul için verilen karar Hüda Par’a yetmedi.

İlkha’nın haberine göre, İstanbul Valisi Davut Gül’ü tebrik eden Hüda Par Sözcüsü Yunus Emiroğlu, “Bütün Türkiye’de bu kararın uygulanması ve bunun genelge ile değil kanun ile düzenlenmesi gerekir. Ayrıca umuma açık bu alanlarda ruhsatlı işletmelerin de alkollü içki satışının yasaklanması, suç ve suçlu ile mücadele anlamında bir zorunluluktur. Çünkü kamu düzenini bozan, şiddet ve cinayet vakalarına yol açan, ailelerin dağılmasına neden olan ve toplumu ifsat eden en büyük felaket alkollü içki tüketimidir. Bütün istatistikler bu tespiti destekler mahiyettedir. “ görüşünü savundu.

İPTAL DAVASINI KINADI

İstanbul Barosu’nun ‘alkol genelgesiyle’ ilgili açtığı davayı hatırlatan Emiroğlu, “İstanbul Barosunun bu kararın iptaline yönelik İdare Mahkemesi’ne açtığı davayı esefle karşılıyoruz. Bu iptal davası, toplumun huzuruna karşı açılmış bir davadır.” dedi.

(veryansintv.com)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.