Hilmi Şanlı’dan ‘İsrail mallarına boykot’ çağrısı

Hilmi Şanlı’dan ‘İsrail mallarına boykot’ çağrısı
11.11.2023
A+
A-

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hilmi Şanlı, Bursa’da açıklamalarda bulundu.

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hilmi Şanlı, Sendika Şubesinde basın toplantısı düzenleyerek bir kez daha Filistin halkının yanlarında olduklarını söyledi. Şanlı, İsrail mallarına boykot ve 5 vakit namazdan sonra da imam-hatiplerden cemaatle birlikte dua yapılması çağrısında bulundu.

Hilmi Şanlı şunları söyledi:

”Filistin halkının onlarca yıldır maruz kaldığı işgal ve soykırım, son bir aydır insani tüm vasıflarını yitiren İsrail güçlerinin vahşi saldırıları ve toplu katliamları ile çığırından çıkmış, gelinen noktada yaşanan acıların hüznü dünya kamuoyunun vicdanına sığmayıp taşmıştır.

Kendi kaderleriyle baş başa kalan Gazzeli çocukların sığınacakları bir anne kucağı dahi kalmamıştır. Kadim şehirleri, sokakları, evleri başlarına yıkılmış, şifa bulmaya gittikleri hastanelerde hiç ummadıkları yerden bombalanmışlardır. Verdikleri yaşam mücadelesi ve vatanlarına sahip çıkma uğraşı, canlarına evlatlarına mal olsa da onurlu ve imanlı duruşları, dillerinden düşmeyen elhamdülillah nidaları tüm insanlığın tahayyülünü zorlayan bir seviyeye ulaşmıştır.

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hilmi Şanlı

Osmanlı Devleti’nin idaresinde asırlarca huzur ve güven içinde yaşayan Filistin ve Kudüs’ün İngiliz işgaline uğramasıyla başlayan ve 100 yıldır devam eden çilesi, zaman zaman taşla sapanla, kimi bir Filistinli kızın hakkı haykırmasıyla, kimi bir annenin evinin önünde işgalcilere geçit vermemesiyle haklı bir mücadeleye dönüşmüştür.

Bugün tüm şiddetiyle yok etmeye programlanmış güçlerin pençesinde hala ayakta kalmaya çalışan Gazze ve Filistin halkının tüm insani ve imani bağlarla yanında olduğumuzu bir kez daha ifade ediyoruz. Türk milletinin tüm mazlum coğrafyalarda olduğu gibi Gazzeli kardeşlerimize reva görülen bu katliamda da duyduğu derin hissiyatı ve acıyı hissediyoruz. Bu vesileyle vicdan sahibi tüm insanlara boykotu devam ettirme çağrımızı yeniliyoruz. Gönül mimarlarımız olan din görevlilerimizle, başta vatanımız selameti, şehitlerimiz ve zulme uğrayan tüm insanlarla birlikte Filistinliler için her vakit duada buluşma çağrısı yapıyoruz. Soykırım gerçekleştiren, buna seyirci kalan ve dahası alkış tutan her kesimi de şiddetle kınıyor, onların bu tavırlarını insanlık adına hayretle karşılıyor, iyilik ve kötülük mücadelesinde, adalet ve zulümde, yaşatma ve öldürmede ve dahi insanlıkta tarihin yanlış tarafına yazılacaklarını açıklıkla beyan ediyoruz.

Katil Devlet İsrail’i bir kez daha şiddetle lanetliyoruz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.