Hidayet Sevinç’ten dikkat çeken paylaşım

Hidayet Sevinç’ten dikkat çeken paylaşım
14.11.2023
A+
A-

Hidayet Sevinç, İYİ Parti’nin eline CHP’den kurtulmak için 3 fırsat geçtiğini belirterek, ”6 yılda bu kadar eklemleneceksek biz İYİ Parti’yi neden kurduk?”  diye sordu.

İYİ Parti Bursa kurucu üyelerinden olan ancak daha sonra partisinden istifa eden Hidayet Sevinç, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, partinin eline 3 defa CHP’nin koltuk değneği olmaktan kurtulma imkanı geçtiğini belirterek, “6 yılda bu kadar eklemleneceksek biz İYİ Parti’yi neden kurduk?” diye sordu.

Hidayet Sevinç’in İYİ Parti ile ilgili görüşlerini dile getirdiği paylaşımı şöyle:

“Özü başına” yerel seçime gireceğini ilan eden İYİ Parti’nin eline tam üç kez fırsat geçti CHP’nin koltuk değneği olmaktan kurtulmak için. Koltuk değneği diyorum zira biz İYİ Parti’yi “AKP/Erdoğan kötü ama oy verilecek parti mi var?” diyen seçmene seçenek olması için kurduk. İktidardan memnun değildik, MHP’yi beğenmeyip iktidar alternatifi olamadığını söylüyorduk ama CHP’yi de beğenip oy vermiyorduk. 6 yılda bu kadar eklemleneceksek biz İYİ Parti’yi neden kurduk?

O fırsatlar neler miydi?

1- 24 Haziran seçimlerinden önce YSK seçime giremez kararı verecekti ve bunun üzerine 1 hafta AKP bizden korktu propagandası yapacaktık, o zamanlar konuşulan seçimlere katılamazsak B,C,D planlarımız mevcut dediğimiz planlardan biri olan Demokrat Parti listelerinden seçime sokacaktık milletvekili adaylarımızı. Bu yaşadığımız mağduriyet hem Cumhurbaşkanı seçimini ikinci tura bırakacaktı hem de yüzde 18-20 arası oyla meclise girecektik. Ama biz CHP’den 15 vekil alıp kolay olanı seçtik, üstüne kendimizi CHP’ye gebe hissedip ittifak yapınca Hakan Bayrakçı’nın araştırmalarına göre seçmenin yüzde 50’sinin asla oy vermem dediği CHP ile birlikte toplam seçmenin yarısının oyuna talip olarak baştan kaybettik.

2- 24 Haziran seçimleri sonrasında seçim bitti ittifak bitti, AKP ne kadar rakibimizse CHP’de o kadar rakibimizdir diyerek hem oy verdiği Cumhur ittifakından hem de oy verdiği muhalefetten hoşnutsuzluk yaşayan seçmen için bir seçenek olabilirdik.

3- Sayın Akşener masadan kalkınca yeniden oturmayabilir, kendisi aday olmayacağım deyip kendini bağladığı için İYİ Parti’den bir ülkücü aday gösterip seçimleri ikinci tura bırakabilir, parayı basıp sırayı alan ve seçim hileleriyle temayülden çıkan adaylar yerine doğru adaylarla 100’e yakın sandalye elde edebilirdi.

Bugün ise bir tek il/ilçe/beldede bile belediye başkanlığı kazanma şansı yokken ülke genelinde belediye meclislerinde %5 oy alırsa büyük başarı derim.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.