Hazır giyimden 300 milyon dolarlık ihracat

19.02.2022
A+
A-

LifeStyle Türkiye 2022 Kadın Hazır Giyim Fuarı, 16-18 Şubat tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirildi. 56 ülkenin üzerinde katılımcıyı ağırlayan fuar, Türkiye ekonomisine katkı sağlaması açısından önemli bir konumda. Bu kapsamda, fuar bu sezonu 300 milyon doların üzerinde bir ihracat ile kapattı.

İSTANBUL (İGFA) – 2022 İlkbahar – Yaz koleksiyonlarının ilk defa sergilendiği fuarda, 120 üretici firma, 150’den fazla marka ve yurt dışından davet edilen 4500 mağaza, butik ve toptancı fuarda bir araya geldi. Katılımcı firmalar fuarda, 16 binin üzerinde yeni tasarım ve koleksiyonlarını sergiledi.

56 ÜLKENİN ÜZERİNDE KATILIMCIYI AĞIRLADI

56 ülkenin üzerinde katılımcıyı ağırlayan fuarı; ABD, Güney Amerika, Almanya, İngiltere, Fransa, Makedonya, Meksika, Irak, İran, Lübnan, Ürdün, Filistin, Kuveyt, Katar, BAE, Rusya, Hollanda, Azerbaycan, Kazakistan, Çeçenistan, Özbekistan, Suudi Arabistan, Mısır, İngiltere, Fransa, Avusturalya, Bulgaristan, Cezayir, Güney Afrika, Malezya, Fas, Libya gibi önemli pazarlardan çok sayıda ciddi alıcı takip etti.

HAZIR GİYİM İHRACATI 20 MİLYAR DOLARA ULAŞTI 

2021 yılı 12 aylık döneminde Türkiye hazır giyim ve konfeksiyon sektörünün ihracatı 20 milyar doların üzerine ulaştı. Verilere bakıldığında, ihracat yapılan ülkeler arasında Almanya, İspanya, İngiltere ve Hollanda ilk sıralarda yer aldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.