Hazine ve Maliye Bakanı Nebati’nin ev kirası 1261 TL!

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati’nin ev kirası 1261 TL!
17.12.2021
A+
A-

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, asgari ücretle ilgili değerlendirme yaparken Türkiye’de şehir merkezinde ev kirasının bin 261 TL olduğunu söyledi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebai, TBMM Genel Kurulu’ndaki bütçe görüşmelerinde milletvekillerinin eleştiri ve sorularına cevap verirken, Türkiye’de şehir merkezindeki ev kirasının bin 261 TL olduğunu savundu!

Bakan Nebati, cep telefonunun asgari ücrette yaşanan artışa teşekkür etmek isteyenlerin yoğunluğu nedeniyle kilitlendiğini söyleyerek, “Teşekkür ve duamız Cumhurbaşkanımız Erdoğan’a. Talimat ondan biz de gereğini yapıyoruz. Aynı zamanda iş verenlerimizden de çok güzel tebrik mesajları geliyor. KOBİ’lerimiz olsun, büyük iş dünyasından arkadaşlarımız olsun; onlar var oldukça biz de hizmet etmeye devam edeceğiz, Cumhurbaşkanımız önderliğinde AK Parti ve ortağımızla beraber” ifadelerini kullandı.

“KİRA ŞEHİR MERKEZİNDE 1261 TÜRK LİRASI”

Bakan Nebati, Avrupa ülkelerinde asgari ücret ve kira fiyatlarından da kıyaslama yaparak, “Berlin’de asgari ücret 1585 Euro iken şehir merkezindeki bir kira 1969 Euro, Amsterdam’da 1701 Euro ücret varken 2 bin 622 Euro kira, Paris’te 1555 Euro asgari ücret varken 2 bin 750 Euro kira, Türkiye’de yeni ücretimiz 4 bin 250 lira 40 kuruş, kira şehir merkezinde bin 261 Türk Lirası” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.