Bursalı hayırseverlerden robotik kodlama sınıfı

Bursalı hayırseverlerden robotik kodlama sınıfı
27.04.2018
A+
A-

Uluslararası Murat Hüdavendigar Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde Robotik Kodlama, 3 Boyutlu Modelleme ve Üretim Becerileri Sınıfı açılış töreni yapıldı.

Törene Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, Hayırsever Cemal Kurt, Ermetal Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Gülener, İl ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

Okul Müdürü Mehmet Türkmen’in açılış konuşmasının ardından Hayırsever İşadamı Cemal Kurt bir konuşma gerçekleştirdi.

Kurt, “ Ülkemizde mutlu, refah ve aydınlık bir gelecek inşa etmenin en temel yolu el birliği ile hareket etmektir. Daha fazla ve daha nitelikli üretimin ancak daha iyi eğitim almış, teknolojiyi anlayıp, gelişmeleri takip eden meraklı, istekli genç kuşaklarla mümkün olacağını düşünüyorum. Bugün burada açılışını gerçekleştireceğimiz teknoloji atölyemizin bu hedefe hizmet edeceği,  gençlerimizin hayal kurma gücünü artırmada robotik kodlama ve 3 boyutlu modellemeyi öğrenmenin öğrencilerimize çok faydalı olacağını düşünüyorum. Ermetal Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Gülener başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Ermetal Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Gülener ise konuşmasında okul öğrencilerinden Ömer’e tavsiyelerde bulunarak başladı. Gülener, “ Ömer, elleriyle çalışana işçi, hem elleri hem aklıyla çalışana usta, hem elleri hem aklı hem de kalbi ile çalışan ise sanatkâr diyoruz. Bunlara ilaveten beş duyusu ve hücrelerini de ekleyerek çalışana ise üstad diyoruz. Bizim işimiz budur.  Sizler de, İslam kültürü, terbiyesi ve yüksek derecedeki ahlakını da ekleyerek bunları yarın sizler yapacaksınız. “İçinizdeki en hayırlınız insanlığa en çok hizmet edeninizdir” hadisinin vermiş olduğu düsturla hareket etmeliyiz. Burada olmaktan çok mutluyum. Hepinizi sevgiyle selamlıyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, “ Konuşmaları dinlerken Necip Fazıl Kısakürek’in bir anekdotu aklıma geldi onu sizlerle paylaşmak isterim. Pratik zekâsı çok güçlü bir şairimiz olan Necip Fazıl bir gün bulunduğu grupta arkadaşlarına şu soruyu sormuş. Cahilin mi bilmediği fazladır? Âlimin mi bilmediği daha fazladır? Orada bulunanlar tereddüt edince demiş ki, âlim olanın bilmediği daha fazladır. Eline aldığı bir kâğıda bir örnekleme yapmış ve bir daire çizip tam ortasına da bir nokta koymuş. Demiş ki, daire âlimin bilgisi nokta da cahilin bilgisi, hangisinin çevresi daha geniş? deyince bakmışlar ve dairenin çevresi daha geniştir cevabını vermişler. Necip Fazıl da demiş ki, “O âlimin bilmediğidir. Çünkü bilim uçsuz bucaksız sonu olmayan bir hazinedir.” Bugün burada eğitim öğretimle ilgili olan sizleri düşünen iki işadamımız var. Sizler için bu atölyeyi kurarak sizin bilginizi artıracaklar aynı zamanda sizlere bir iyilik daha yapacaklar bilmediklerinizin sayısını da artıracaklar. Sizler de bunu öğrendikçe okyanusta yüzer gibi bilgi deryasına, bilim ummanına kendinizi bırakmış olacaksınız. Emeği geçen herkese başta Fahrettin Gülener ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizi de çok sevdiğimizi, onlara güvendiğimizi ve gelecekte bu ülkeyi, bu dünyayı emanet edeceğimiz için son derece rahat olduğumuzu belirtmek istiyorum. Her zaman söylediğim bir sözle konuşmamı tamamlamak istiyorum. Güzel hayaller geniş ve güçlü bilgiler üzerine kurulur. Bilginiz ne kadar genişse hayalleriniz de o kadar güzel ve ulaşılabilir olacaktır. Herkesi sevgi ve saygı ile selamlıyorum” dedi.

Konuşmaların ardından protokol, açılışı yapılan 3 Boyutlu Modelleme ve Üretim Becerileri Sınıfını ve okulu gezdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.