Hasan Saka’dan Akşener’i kızdıracak ifadeler

Hasan Saka’dan Akşener’i kızdıracak ifadeler
19.12.2023
A+
A-

İYİ Parti’de son dönemde yaşanan gelişmeler, parti içerisinde yüksek sesli eleştirileri de beraberinde  getirdi.

İYİ Parti Trabzon Kurucu İl Başkanı Hasan Saka, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda parti lideri Akşener’e sert eleştirilerde bulundu.

İYİ Parti’de ‘özü başına’ yerel seçimlere girme kararı ile ilgili Genel Başkan Meral Akşener ve parti yönetimine sert eleştirilerde bulunan Trabzon Kurucu İl Başkanı Hasan Saka, ”Bu anlamsız kararı, ya birilerinden intikam alma hevesi (ego), ya başkalarını kazandırma stratejisi, ya partinin tasfiyesi ya da tamamen duygusal işler güçler olarak değerlendirmek yerinde olacaktır.” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Trabzon Kurucu İl Başkanı Hasan Saka, paylaşımında İYİ Parti’de yaşanabilecek gelişmeleri sıraladı.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Hasan Saka, şu ifadeleri kullandı:

‘Özü Başına’ diyerek aklımızla alay mı ediyorsunuz?

Hiç kimse bize masal anlatmasın! Bu tercihin ne zamanı, ne de yeri değildir, asla!

Bu anlamsız kararı, ya birilerinden intikam alma hevesi (ego), ya başkalarını kazandırma stratejisi, ya partinin tasfiyesi, ya da tamamen duygusal işler güçler olarak değerlendirmek yerinde olacaktır.

Neden mi?

– Yerel seçimlere bu haliyle girildiğinde, herhangi bir iddialı belediyeyi kazanma şansınız var mı?

– Tabanın büyük bir çoğunluğu işbirliğinden yana tavır ortaya koyarken, seçmene rağmen alınan bu kararın sonuçlarını hiç düşündünüz mü?

– İYİ Parti seçmeni hiçbir iddiası olmayan kendi adayına oy verir mi sanıyorsunuz? Hele de bu oyların Cumhur İttifakını kazandıracağını bile bile…

– Aylardır yaşanan sansasyonel olayların neticesinde size, teşkilatlarınıza duyulan güven sorununun farkında mısınız?

Tüm bu verilerin ışığında, mevcut oyların en az yarı yarıya düşeceğini, bunun da partiyi bitirme noktasına taşıyacağını görmemek büyük bir basiretsizlik değil midir?

Ya da konjonktürel amaçlarla olarak kurulan partinin ömrü buraya kadardı, deme cesaretini gösterin de, biz de anlayalım, anlamlandıralım ve doğru sonuçlar çıkaralım olmaz mı?

Adını ne koyarsanız koyun, ne derseniz deyin, partinin bir eksen kayması yaşadığı açık ve nettir.

Ve günün sonunda…

Gerçeklerle örtüşmeyen, partiyi iflasın eşiğine taşıyacak bu akıl almaz kararların hesabını kim, nasıl ve ne zaman ödeyecek?

Aklınızı başınıza alın ve bir daha düşünün derim! Yoksa, ülkenin umudu olarak kurulan İYİ Parti’nin akıbeti tarihin tozlu raflarında yerini almak olacaktır.

İYİ Parti Trabzon Kurucu İl Başkanı

Hasan SAKA

ALİ KIDIK DA ELEŞTİRMİŞTİ

Geçtiğimiz günlerde İYİ Parti İstanbul İl Teşkilatı Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi Ali Kıdık da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda MeralAkşener’ieleştirmiş, şu ifadeleri kullanmıştı:

“Ana”ya güvendik. Sadakatimizden taviz vermedik. Ama her defasında aidiyeti sorgulanan, Her defasında itilip kakılan, Her defasında yeniden test edilen, biz olduk, “İYİ”ler oldu.

Biz “Ana”ya güvendik. Ama “Ana” kötülere kulak verdi. “Ana” kötülere yol verdi. “Ana” kötülere güç verdi. Ve işte bugün yaşadığımız kötü günler, göz göre göre, böyle böyle geldi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.