Hasan Öztürk: Yurt odasında 2 kişi gibi gözüken artış yüzde 50…

Hasan Öztürk: Yurt odasında 2 kişi gibi gözüken artış yüzde 50…
21.10.2023
A+
A-

CHP Milletvekili Öztürk, Uludağ Üniversitesi Süleyman Çelebi Erkek Öğrenci Yurdu öğrencileriyle buluştu, sorunlarını dinledi.

Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bağlı Uludağ Üniversitesi Süleyman Çelebi Erkek Öğrenci Yurdu’nu ziyaret eden Bursa Milletvekili Hasan Öztürk öğrencilerle bir araya gelerek öğrencilerin sorunlarına kulak verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, Uludağ Üniversitesi Süleyman Çelebi Erkek Yurdu’nda kalan öğrencilerle yaşadıkları sorunlarını dinlemek üzere bir araya geldi. Öztürk’e ziyaretinde Cumhuriyet Halk Partisi İl Gençlik Kolları Başkanı Elifnur Yamak da eşlik etti.

Öğrenciler 6 kişi kaldıkları odalara 4 kişilik yurt ücreti ödediklerini belirterek gece yurda son girişin saat 23.00 olması ve internet hızının düşüklüğü üzerine olan sorunlarını gündeme getirdiler. Ayrıca kapasite artışı nedeniyle yaşanan yemekhane sorunlarını da Öztürk ile paylaştılar.

“Yüzde 50 kapasite artışı var”

Öztürk ve öğrenciler yaşanan sorunlara ilişkin daha sonra yurt yetkilileri ile birlikte görüşme gerçekleştirdi. “Sen bir 4 kişilik oda tasarlıyorsan ‘6 kişilik ol’ deyince olmaz. Niye olmaz? Sonuçta sadece odası yok bunun yemekhanesi de var, çalışma ortamı da var, banyosu da var. Her şeyden feragat etmek demek bu.” diyen Öztürk, odalardaki bu 2 kişi gibi gözüken artışın toplama bakıldığında yüzde 50’lik bir artışa tekabül ettiğini belirtti.

“Öğrencilerin sorunlarının çözümünde yanlarında olacağız”

Yapılan görüşme sonrası açıklamalarda bulunan Hasan Öztürk, “Son 3 – 4 gündür gündemde olan öğrencilerimizin yaşadığı yurt, yemek, kapasite ve internet problemlerini yerinde ve onlarla birlikte değerlendirdik. Biz gittiğimizde İl Gençlik ve Spor Müdürümüz de oradaydı, ilgili daire başkanı da. Öğrencilerimizin aslında temel sorunları olduğunu gördük. Bu temel sorunlar neydi? 3 bin kişinin yaşadığı yurtta ciddi bir internet problemi olduğunu, kapasiteye göre planlansa da ciddi bir hizmet veren personel eksikliği yaşandığını, yemek ve hijyen problemlerini, ulaşım problemlerini, saat 23.00’da ekonomik nedenlerle çalışmak zorunda kalan ve yurda gelemeyen öğrencilerimizin problemlerini gördük.” diyerek yaşanan sorunları sıraladı.

Öğrencilerle birlikte yerinde incelemelerde bulunarak sorunları tespit ettiklerini, problemlerin nasıl ve ne kadar sürede çözüleceğine dair ilgili yetkililerle görüşerek bunun sözünü istediklerini söyledi. “Bu problemlerin çözümü ile ilgili sürecin takipçisi olacağız. Gençlerimizin her zaman yanındayız, onlar burada bir yaşam sürdükleri sürece bu ortamın hem eğitimlerine hem de eğitimden arta kalan zamanlarındaki yaşamlarına uygun olmasıyla ilgili gerekli süreçleri takip edeceğiz.” diyerek sözlerini tamamlayan Öztürk sürecin takipçisi olacaklarını belirtti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.