Halaçoğlu’ndan ABD’nin soykırım kararına ‘belgeli’ tepki

Halaçoğlu’ndan ABD’nin soykırım kararına ‘belgeli’ tepki
30.10.2019
A+
A-

Yusuf Halaçoğlu’ndan ABD Meclisi’nin Türkiye’ye karşı aldığı soykırım tasarısı kararına sert tepki geldi.

1993-2008 yılları arasında Türk Tarih Kurumu başkanlığı yapan ve  24., 25. ve 26. dönem MHP milletvekilliği, İYİ Parti kurucu üyeliği görevlerinde bulunan Yusuf Halaçoğlu, ABD’nin aldığı soykırım tasarısının kabulüne ilişkin sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunarak, karara sert tepki gösterdi.

ABD Temsilciler Meclisi’nin Ermeni soykırım tasarısını kabul etmesine tepki gösteren Halaçoğlu, Birleşmiş Milletler arşivinde bulunan bir belgeyi de paylaşarak, Türkiye’de yaşayan ve göç eden Ermenilerin sayılarını paylaştı.

Yusuf Halaçoğlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında şunları söyledi:

‘’Çok değerli müttefikimiz ve dostumuz (!) ABD Temsilciler Meclisi 1915 Ermeni soykırım tasarısını kabul etti. Böyle müttefikiniz varsa düşmana ihtiyacınız yok. Aslında onlar da biliyor ki soykırım olmadı. Ölen Ermeniler oldu mu, oldu. Ancak bunlar da devlet eliyle değil, bir kısım eşkıya tarafından -ki bunlar da 1915-16’da yargılandı ve cezalandırıldı- yapıldı. Ekteki belge; Birleşmiş Milletler arşivinden ve İngiltere ile birlikte, ABD Ortadoğu Yardım Kuruluşu tarafından savaşların sona ermesinden sonra Kasım 1922’de Milletler Cemiyeti adına yaptıkları araştırma. Burada 817.873 Ermeni’nin Türkiye’den göç ettiğini, 95 bin Ermeni kadın ve çocuğun müslüman olarak Atatürk Türkiyesi’nde yaşadığını ve yukarıdaki rakama dahil olmadığını, ayrıca 148.997 Ermeni’nin İstanbul’da,131.175 Ermeni’nin de Ermeni kimliğiyle Anadolu’da yaşadığını belirtiyor. Bu belgenin bir kopyası da ABD arşivinde bulunuyor. Şimdi bunu bilmelerine rağmen soykırımdan bahsediyorlar. Daha buna benzer onlarca belge var. Bu kararı ABD senatosu da alırsa, Türkiye derhal Türkiye’deki bütün ABD üslerini kapatmalıdır.’’

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.