HAK-BİR, emekliler için tek ses oldu

HAK-BİR, emekliler için tek ses oldu
23.01.2024
A+
A-

HAK-BİR Genel Başkanı Mustafa Taşçı, tüm partileri emekliler için ziyaret ederek emekli maaşlarının yetersizliğine dikkat çekti.

HAK-BİR Başkanı Mustafa Taşcı ve yönetim kurulu üyeleri ilk olarak Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan’ı ziyaret etti, emeklilerin sorunlarını paylaştı.

HAK-BİR Genel Başkanı Mustafa Taşçı, ziyaret sonrası yaptığı açıklamasında şunları söyledi:

“Emeklilerimiz  örgütlü olmadığı için enflasyon karşısında ezilmektedir. Emeklilerimizin haklarını korumak amacı ile “HAK-BİR, Çalışan ve Emekliler Derneği”ni kurduk. Bütün emekli ve çalışanları HAK-BİR olarak örgütlenmeye çağırıyoruz. Artık çalışanlar  ve emekliler sahipsiz değildir. Uzman bir kadroyla çalışıyoruz. Maaşların iyileştirilmesi için emeklilerimize seyyanen 7.000 Türk Lirası zam  verilmesini öneriyoruz. Ve kira yardımı olarak da 10.000  Türk Lirası  emeklilerimize ödenmesini, bu amaçla bütün partilerimizin  derneğimiz tarafından ziyaret edileceğini, emeklilerimizin maaşlarına seyyanen 7.000 Türk Lirası zam verilmediği taktirde İstanbul’da sivil toplum kuruluşlarının, siyasi partilerin ve emeklilerimizin katılacağı büyük bir yürüyüş ve gösteri mitingi yapılacağını ilan ediyoruz.

Sosyal Güvenlik Kurumu özerk bir kurum değildir. SGK’ya emeklilerin ödediği primler, sigorta tekniğiyle çalışmıyor. Tek çatı altında toplanan BAĞ-KUR, SSK ve diğer sigortalıların emekli  maaşlarının sosyal adalet ilkesine uygun olmadığını da belirtmek isteriz. SGK  tarafından çalışanlardan kesilen sigorta primleri  emeklilerin maaşlarını karşılamıyor. Görülüyor ki sosyal güvenlik sistemi iflas etmiştir. Bundan dolayı sosyal güvenlik sisteminin yeniden yapılandırmasını öneriyoruz.”

İktidarın emeklilerimize reva gördüğü açlık sınırının altında kalan  maaş zammı karşısında emekli dernekleri ve emeklilerin mutsuz olduğunu dile getiren HAK-BİR Başkanı Taşçı, bir öğün yemeğin 150 TL olduğu ülkemizde 10.000 TL maaş, açlık sınırının da altında kaldığını söyledi.

Başkan Taşçı, açlık sınırı 16.486 TL olduğunu hatırlatarak, “Emekli maaşlarının iyileştirilmesi için derneğimize randevu veren partilerimizi ziyaret ediyoruz. Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan bu amaçla ziyaret edilmiştir. Ziyaretimizde Sayın Erbakan,  “Emeklinin maaşı, milletvekili maaşının 1/10’nu bile değildir. Bizler de aynı düşüncedeyiz. Emeklinin sesini duyurmak için elimizden gelen desteği vermeye hazırız. HAK-BİR olarak sizlerin  yanındayız. Geçimin rengi, partisi olmaz. 16 milyon emeklimiz bu ülkeye hizmet vererek bizleri yetiştirmiştir. Emekliye partizanca davranılamaz.” diyerek emeklilerin hakkının savunulması gerektiğini belirtmiştir.” diye konuştu.

Bu arada HAK-BİR Genel Başkanı Mustafa Taşcı, ”Emekli Problemleri ve Çözüm Raporu”nu Dr. Fatih Erbakan’a sundu.

HAK-BİR heyetinin Fatih Erbakan’ı ziyaretine dernek Genel Başkan yardımcılarından Abdullah Sertkaya, Osman Yüce, Memur-Sen E. Genel Başkanı Ahmet Aksu, İnsan ve Kalite Derneği Genel başkanı Sami Öztürk de katıldı.

Öte yandan; İnsan ve Kalite Derneği Genel Başkanı Sami Öztürk, Dr. Fatih Erbakan’a ”999 AYS Kalite Yönetim Sistemi Standardı” takdim etti.

Ülkemizde ilk defa milli bir standardın hazırlandığını ve asırlarca uygulanan bu standardın unutulduğunu ifade eden HAK-BİR Başkanı Taşcı, sonuçta ülkemizdeki esnaf ve diğer kesimlerin ahlaken zayıfladığını ve tüketicinin zarar gördüğünü söyledi.

Başkan Taşcı, ‘999 AYS Kalite Yönetim Sistemi Standardı’ uygulandığı takdirde yeniden dünyaya örnek tacir ve sanayici yetişeceğini de vurguladı ve “HAK-BİR vefakâr ve fedakâr emeklilerimiz için çalışmalarına ve ziyaretlerine hız kesmeden devam edecektir” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.