Gürdeniz’den Aydınlık ve Ulusal Kanal kararı

Gürdeniz’den Aydınlık ve Ulusal Kanal kararı
20.04.2021
A+
A-

Emekli Amiral Cem Gürdeniz avukatları aracılığıyla Aydınlık gazetesindeki tüm köşe yazıları ile Ulusal Kanal’daki videolarının yayından kaldırılmasını istedi.

104 emekli amiralin Montrö duyurusuna ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve daha sonra 14 emekli amiralle birlikte ‘yurt dışına ve il dışına çıkma yasağı’ şartıyla serbest bırakılan Veryansın TV yazarı emekli Amiral Cem Gürdeniz’in evine bugün elektronik kelepçe takmak üzere infaz memurları geldi. Rengin Gürdeniz, infaz memurlarının kelepçe takamadan ayrılmak zorunda kaldıklarını bildirdi.

KELEPÇE TAKILAMADI

Gürdeniz, “Olmuyor!!! mavi vatana elektronik kelepçe takılamıyor, 4 GPS cihazı da bozuk çıkınca infaz memuru arkadaşlar takamadan ayrılmak zorunda kaldılar #cemgürdeniz” diye yazdı.

Rengin Gürdeniz, bir başka paylaşımında, eşinin Aydınlık gazetesi ve Ulusal Kanal’la ilgili aldığı kararı duyurdu.

‘VEFA SADECE BİR SEMT ADI MI’

Gürdeniz “Gördüğüm twitler sebebiyle bu açıklamayı yapma gereğini duyduk. Dün sabah, Cem avukatlarına talimat vererek Aydınlık taki tüm köşe yazılarının ve ulusal kanaldaki videolarının yayından kaldırılmasını talep etmiştir. Bilginize…… vefa sadece bir semt adı mı #cemgürdeniz” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Cem Gürdeniz gözaltında bulunduğu sırada eski yazarı olduğu Aydınlık gazetesi ve Ulusal Kanal’da diğer imzacı emekli amirallerle birlikte “Atlantikçi” olmakla suçlanmıştı. Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek de Ulusal Kanal canlı yayınında Gürdeniz’in Koç grubunun isteği üzerine Aydınlık’tan ayrıldığını öne sürmüştü. Ancak Müstafi Tümamiral Cihat Yaycı, Aydınlık’ın kendisini hedef alan yayınları nedeniyle Gürdeniz’in gazeteden ayrılma kararı aldığını duyurmuştu. Aydınlık, Cihat Yaycı’yı manşetten “İsrailci” olmakla suçlamıştı.

(Kaynak: veryansintv.com)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.