Gültekin Uysal’dan iktidara eleştiri

Gültekin Uysal’dan iktidara eleştiri
10.03.2024
A+
A-

Demokrat Parti Genel Başkanı Güntekin Uysal, Osmaniye’de halka hitap etti ve iktidarı sert sözlerle eleştirdi.

Demokrat Parti Genel Başkanı Güntekin Uysal, Osmaniye’de; “Bu zamana kadar hayal sattılar. Uçuyoruz dediler, kaçıyoruz dediler. Hükümet etmek memleketin her köşesine sahip olmaktır. Hükümet etmek çiftçimizin malını para ettirmektir. Hükümet etmek bu memlekette açlık içerisinde yaşayan, fukaralık içerisinde yaşayan, yarınından emin olmayan kadınının da, gencinin de, yaşlısının da, emeklisinin de, işçisinin de ıstırabını yüreğinde duyabilmektir. Peki bu ızdırabı duyuyorlar mı; hayır duyan yok” dedi.

”YAŞANAN IZDIRABI DUYAN YOK”

“Bu yerel seçimlerde de Ali kıran baş kesen olanlara karşı ‘yeter yeniden söz milletindir’ demek için mücadele ediyoruz. Sözü bitenlere, söyleyecek sözü kalmayanlara vallahi söyleyecek yalanları da kalmadı. Bu zamana kadar hayal sattılar. Uçuyoruz dediler, kaçıyoruz dediler. Dere tepe düz gittik geldiğimiz yer belli şimdi sürekli mazeret.

Değerli hemşehrilerim hükümet etmek memleketin her köşesine sahip olmaktır. Hükümet etmek çiftçimizin malını para ettirmektir. Hükümet etmek bu memlekette açlık içerisinde yaşayan, fukaralık içerisinde yaşayan, yarınından emin olmayan kadınının da gencinin de yaşlısının da emeklisinin de işçisinin de ıstırabını yüreğinde duyabilmektir. Peki bu ızdırabı duyuyolar mı; hayır duyan yok. Şimdi kulakları sağır oldu sağır. Millete yaslanarak gelenler, kendisini bizahiti devlet konumuna koydu. Şimdi devletin gücüyle kendi fikrini millete dayatmak istiyorlar. Biz bu zihniyeti zaten tanıyoruz. Demokrasi onlar için muhalefetse seslendirecekleri bir değer. Oysa ki bizim için öyle değil. Adı da demokrat, sanı da demokrat. Bu ülkede dün de demokrasinin mücadelesini verdik, bugün de vereceğiz, yarın da vereceğiz çünkü demokrasi ekmeğimiz aşımız. İşte bir depremi yaşadınız. Demokrasi ne demek; Osmaniye’de, Hatay’da, Malatya’da, Gaziantep’te, Kahramanmaraş’ta, Kilis’te velhasıl bölgenin her tarafında yaşayan depreme maruz kalan insanlarımızın verdiği desteğe devlet arkasından irade koyuyorsa, diyosa ki; ben buraya iskan veriyosam vatandaşım burada gönül rahatlığıyla yaşayabilir demektir. İşte demokrasi onun adıdır.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.