GUHEM ödülleri sahiplerini buldu

GUHEM ödülleri sahiplerini buldu
29.11.2022
A+
A-

GUHEM tarafından ilk kez düzenlenen ‘Uzay ve Havacılık Alanında Yön Gösterenler’ ödülü, Gülhanım Çelik’e verildi.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğünde; Bursa Büyükşehir Belediyesi ve TÜBİTAK iş birliğinde Bursa’ya kazandırılan GUHEM tarafından ilk kez düzenlenen “Uzay ve Havacılık Alanında Yön Gösterenler” ödülleri, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde sahiplerini buldu.

Gülhanım Çelik, Bursa’nın gururu  oldu.

Astronomi, uzay bilimleri ve havacılık alanlarında toplumda farkındalık oluşturma ile ilgili yaptıkları çalışmalarla dereceye giren öğretmenlerden biri de Yıldırım ilçesi Şehit Zeki Burak Okay Ortaokulunda görev yapan Gülhanım Çelik oldu.

Gülhanım Çelik’in bu ödülü almasında; 4007 Bursa Gökyüzü Gözlem Şenliği, 4004 Bursa’nın Doğasında Bilimin Doğasını Keşfediyorum, 4004 Gökmenlerin Mimarlarıyla Mavi Bilyeden Uzaya, 4004 TÜBİTAK Mavi Bilye Enstitüsü: ‘Bilim İnsanı Olmak İçin Büyümene Gerek Yok!’ vb projelerin yanı sıra birçok bilimsel etkinlikte görev alması etken oldu.

Ülke genelinde; ‘astronomi, uzay bilimleri ve havacılık’ alanlarında yaptıkları çalışmalarla öğrencilere ve topluma yön gösteren Gülhanım Çelik’in öğrencileriyle birlikte gerçekleştirdiği çalışmaları eğitim camiasında da gündem olmuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.