Gökhan Aksu, İYİ Parti’den Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Aday Adaylığı’nı açıkladı

04.12.2018
A+
A-

İYİ Parti’ de ilçelerin belediye başkan aday adaylıkları için başvurular yoğunluk kazanmaya başladı. Orhangazi, Gemlik, Mudanya, Karacabey’de belediye başkan aday adaylarının adaylıklarını açıklamasının ardından, Mustafakemalpaşa belediye başkan aday adaylığını açıklayan Gökhan Aksu, İl Başkanlığı’nda partililerin karşısına çıktı.

Gökhan Aksu, İYİ Parti Mustafakemalpaşa Belediye Başkanlığı Aday Adaylığı ile ilgili İl Başkanlığı’nda düzenlenen toplantıda yaptığı açıklamada, “Değişime Hazır Mısın Mustafakemalpaşa?” sloganıyla yola çıktığını söyledi.

İYİ Parti Mustafakemalpaşa Belediye Başkanlığı Aday Adayı Aksu, Mustafakemalpaşa halkının acil ihtiyaçlarının, öncelikli olarak çözüm bulması gereken konular olduğunu belirterek, ‘’İlçe merkezinde ve köylerde yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde merkez, köy, mahalle ve sokak olarak acil ihtiyaçlar, beklentiler, genel sorunlar ve çözüm önerileri şeklinde bir bilgi bankası oluşturuyoruz. Bir kesime değil, her kesime hizmet etmek amacıyla tüm ilçeyi bir bütün olarak analiz ediyoruz. Bu analizler doğrultusunda ortaya çıkan ve rapor haline gelen çalışmalarımızı profesyonel ekibimiz ile birlikte değerlendirip alternatif çözüm önerilerimizi sunacağız’’ dedi.

  

‘YAŞANABİLİR, YENİ BİR MUSTAFAKEMALPAŞA YARATMAK İSTİYORUZ’

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanlığı için genç, tecrübeli, dinamik, profosyonel, araştırmacı ve hırslı birden fazla ekibi olduğunu aktaran Aksu, ‘’Bu kadrodaki herkes paşa,  Mustafakemalpaşa’nın paşaları!  İlçesine hizmet etmek için he türlü fedakarlığa katlanmaya hazır bir ekip. Her yaştan ve her kültürden insanımız gönüllü olarak çalışmalarımıza katılıyor. Mustafakemalpaşa’nın gerçekten yeni çağa ayak uydurmak adına bir değişim yaşaması gerekiyor. Mevcut durum ve koşullar ilçemiz insanının sosyo-ekonomik, kültür, turizm, tarım, hayvancılık, sanayi, ticaret ve daha birçok alanda ileri gitmesini engellemiş. Çalışmalar yapılmış ancak farklı nedenlerle sonuca ulaşılamamış. Bizler farklı bir bakış açısı, bilimsel çalışmalar, Ar-Ge çalışmaları, nitelikli projeler, iletişim gücü ve diğer prensiplerle disiplinli bir şekilde Mustafakemalpaşa’yı marka yapmak istiyoruz’’ ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Mustafakemalpaşa Belediye Başkanlığı Aday Adaylı Gökhan Aksu sözlerini şöyle sürdürdü:

‘’Aslında ilçemizin adı bir markadır. Yurtdışı seyahatlerimde nerelisin diye sorduklarında Mustafakemalpaşa cevabını alan yabancıların ilk sözü; “Mustafa Kemal Atatürk” oluyor. Ben de gururdan neredeyse uçuyorum. Bu durum bile ilçemizin ismiyle ne kadar değerli olduğunu gösteren sadece bir örnek.

‘TEŞHİS KONULMUŞ ANCAK TEDAVİ YAPILMAMIŞ’

Mustafakemalpaşa’da mevcut sorunlar ile ilgili çözüm önerileri sunulmuş ancak harekete geçme konusunda çeşitli nedenlerle tatminkar sonuçlar alınamamıştır. Bizler sorunlara daha toplumsal, çözüm odaklı ve dinamik yaklaşacağız. Pratik ama uzun vadeli çözüm alternatifleri ile sonuca ulaşmayı hedefliyoruz. İlçemiz beklentilerinin farkındayız ve bu beklentileri karşılamak için yola çıktık.’’

‘ETİK AHLAK KURALLARI ÇERÇEVESİNDE YARIŞACAĞIZ’

Kendisinin ekonomist olduğunun altını çizen Gökhan Aksu, bu konuda siyasetçilerden farklı bir bakış açısına sahip olduğunu da söyledi.

‘’Benim için ilçemizin ekonomik olarak kalkınması esastır. İlçemizdeki herkesin refah seviyesi artmalı ki toplumda huzur hakim olsun. Çünkü ekonomi refahı, refah huzuru etkiler’’ ifadelerini kullanan İYİ Parti Mustafakemalpaşa Belediye Başkanlığı Aday Adayı Gökhan Aksu, ‘’Almış olduğum eğitim, aile kültürüm ve karakterim gereği başka bir adayın şahsi, ailevi, ticari ya da geçmişte siyasi irade olarak yapamadığı konularla ilgili polemiğe girmem ve başkalarının da girmesine izin vermem’’ dedi.

Aksu, ‘’Unutulmamalıdır ki bu insanlar medeni cesaret örneği göstererek ilçemizi yönetmeye talip kişilerdir. Ortaya koyacakları performans öncelikle Mustafakemalpaşa’nın sorunlarına çözüm bulmak ve sosyo-ekonomik kalkınmayı sağlamak üzerine olacaktır. Bu bilince sahip olmayan, iftira siyaseti izleyen kişilerin ilçeyi hakkıyla yöneteceğinden şüphe duyarım. Viktor Hugo’nun çok sevdiğim bir sözünü paylaşmak istiyorum; ‘Kendi Işığına Güvenen Başkalarının Parlamasından Rahatsızlık Duymaz.’ Tüm belediye başkan adaylarımıza başarılar dilerim’’ diyerek sözlerini tamamladı.

GÖKHAN AKSU KİMDİR?

30.09.1977 yılında İstanbul’da doğmuştur. Mustafakemalpaşa Balibey İlkokulu’ndan mezun olduktan sonra orta ve lise öğrenimini Bursa Özel Namık Sözeri Lisesi’nde tamamlamıştır. Dumlupınar Üniversitesi İktisat Bölümü mezunudur. Askerlik görevini Çorlu’da kısa dönem olarak yapmıştır.

Garanti Bankası Yetkili, Goldaş Hazine Müdürlüğü, Goldaş Finans Müdürlüğü, İstanbul Altın Rafinerisi A.Ş. Başkan Yardımcılığı, İstanbul Gümüş Rafinerisi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı, Gramaltın A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeliği, Topall Mücevherat Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı, Kerem Kıymetli Madenler A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı, İstanbul Altın Borsası Disiplin Kurulu Üyeliği, İstanbul Altın Borsası Denetim Kurulu Başkanlığı, İstanbul Altın Borsası Yönetim Kurulu Üyeliği, İstanbul Kuyumcular Odası Başdanışmanlığı, Tarihi Yarımada Girişimci İşadamları Derneği Başkan Yardımcılığı, Avrasya Kıymetli Madenler A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı yapmış olup ekonomist olarak uzun yıllar TV, gazete, dergi ve radyo yayınları mevcuttur.

Yurt içi ve yurt dışı konferans ve seminerlere bulunmaktadır.

Türkiye’nin ilk elektronik kart geri dönüşüm tesisi ve Türkiye’nin ilk mücevher laboratuvar kuruluşunda aktif görev almıştır. CHP Genel Sekreteri Mehmet Akif Hamzaçebi Başkanlığı’ndaki oluşumda ekonomist sıfatıyla ekonomi politikaları ve sektörel gelişim komisyon başkanlığı yapmış, Mustafakemalpaşa’da tarım, hayvancılık ve ticari faaliyetlerine devam etmektedir.

Mustafakemalpaşa’da yıllarca hizmet etmiş, 1972 yılında bağımsız belediye başkanlığına aday olup 7 oyla kaybeden İğneci Fahri lakaplı rahmetli Fahri Aksu’nun torunu, Mustafakemalpaşa’da ANAP ilçe başkanlığı, Bursa il genel meclis üyeliği, DYP Bursa il genel meclis üyeliği yapmış, eczacı Yılmaz Aksu’nun ve eczacı Nuran Aksu’nun oğludur.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.