Göç İdaresi’nden İstanbul’daki Suriyeliler kararı

Göç İdaresi’nden İstanbul’daki Suriyeliler kararı
29.07.2023
A+
A-

Göç İdaresi, İstanbul’daki yabancı nüfusunun büyük oranda artması üzerine Suriyelilerin kayıtlı oldukları kentlere dönmeleri için 24 Eylül’e kadar zaman tanıdı.

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı, başka illerde kayıtlı olmalarına rağmen İstanbul’da bulunan Suriyeyiler için dikkat çeken bir açıklama yaptı. Bu durumdaki Suriyeliler, 24 Eylül tarihine kadar kayıtlı oldukları illere gitmeleri konusunda uyarıldı.

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı’nca yapılan yazılı açıklamada, “İstanbul ili dışında kayıtlı olmasına rağmen hâlihazırda İstanbul ilinde ikamet eden geçici koruma kapsamındaki Suriye uyruklu yabancıların kayıtlı oldukları illere 24 Eylül 2023 tarihine kadar dönmeleri gerekmektedir.

Söz konusu Suriye uyruklu yabancılara, 24 Eylül 2023 tarihine kadar İstanbul İl Göç İdaresi Müdürlüğüne başvurmaları halinde, kayıtlı oldukları illere dönmek üzere yol izin belgesi verilecektir.

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen deprem nedeniyle, depremden etkilenen illerden gelen ve kendilerine daha önce yol izin belgesi verilen geçici koruma kapsamındaki Suriye uyruklu yabancıların ikinci bir duyuruya kadar kalışlarına izin verilecektir” denildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.