Genç Parti Bursa İl Teşkilatı, sahada vatandaşı dinliyor

Genç Parti Bursa İl Teşkilatı, sahada vatandaşı dinliyor
25.12.2022
A+
A-

Genç Parti Bursa İl Başkanı Mutlu, “Enflasyon yüzde 54 müydü de asgari ücrete o oranla zam yaptınız! Tencere artık kaynamıyor yanıyor!” çıkışı yaptı.

Genç Parti Bursa İl Başkanı Tuncer Mutlu, yaptığı açıklamada asgari ücrete yapılan zammı eleştirerek, ”TÜİK’de bile enflasyon oranı yüzde 88 iken asgari ücrete yapılan zammın yüzde 54’de kalması dahası asgariye endeksli emekli maaşlarında düşünülen yüzde 20 zam oranına isyan etmemek mümkün mü?” diye sordu.

Genç Parti Teşkilatı “İl Komisyonları” olarak komşu illere de giderek vatandaşların sorunlarını dinlediklerini aktaran Başkan Tuncer Mutlu şunları söyledi:

“Geçtiğimiz gün asgari ücrete yüzde 54 zam yapıldı. Açıkçası asgari ücretin kiraların gölgesinde kaldığı günümüzde böylesine bir zam yapılması bizleri şaşırttı! Devletin resmi kurumu olan TÜİK’de bile enflasyon oranı yüzde 88 iken zammın yüzde 54’de kalması dahası asgariye endeksli emekli maaşlarında düşünülen yüzde 20 zam oranına isyan etmemek mümkün mü? Bir emeklinin alacağı zammın 900 lirayı geçmeyeceği düşünülürse geçinilebilinir mi? Bulgaristan’da 2 yıldır hükümet yok ama parası bize göre 4 kat daha değerli! İzleyin haber bültenlerini en ucuz mülteci pazarı Türkiye oldu, komşu devletlerin vatandaşları tarafından adeta Edirne talan edildi! Cumhurbaşkanı sayın Erdoğan bu gerçeği görmelidir. Şuan kimse evladını üniversiteye göndermiyor çünkü mezun da olsan “Asgari Ücret’i” alıyorsun, ne diye vatandaş evladını okutabilmek için bu devirde 1 milyonu mezara gömsün! Asgari ücret sonrası vatandaşlar sanıyor ki; rahat edeceğiz! 1 ocaktan itibaren sanayide çok sayıda fabrika sahibi işçi çıkartacak, Hükümet bu durumunun ne kadar farkında acaba!”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.