Gemlik ve İstanbul arasında ‘halk’ dayanışması

01.02.2022
A+
A-

Ziraat Mühendisi, 24. Dönem Milletvekili ve CHP Parti Meclisi üyesi Gökhan Günaydın, Bursa’da Gemlik Belediyesi’ni ziyaret etti.

BURSA (İGFA) –  Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan ve GEMTAR Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Demiröz, CHP PM Üyesi Gökhan Günaydın’ı ilçede hizmete başlayan Halk Büfeler’i anlatmak üzere davet etti. Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, büfelerin Gemlik Belediye Meclisi’nde tüm siyasi partilerin oybirliği ile açıldığını hatırlattı.

Hedeflerinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin tarım konusunda faaliyet gösteren tüm kuruluşlarından, Gemliklilerin de yararlanmalarını sağlamak olduğunu belirten Başkan Sertaslan, “Gemliklilerin temel gıda maddelerine ulaşma konusunda Halk Büfelerden yararlanmaya devam etmeleri, belediyeler arası işbirliği ile olacak” dedi.

GEMTAR Yönetim Kurulu Başkanı ve Ziraat Yüksek Mühendisi İlhan Demiröz ise, PM Üyesi Gökhan Günaydın’ın İstanbul’da, tarım ile ilgili kuruluşların başında olmasının şans olduğunu belirterek, “Bu şansı Gemlikliler için kullanacağız. Vatandaşlarımızın sağlıklı gıdaya ulaşmaları için kullanacağız” dedi.

Halk Büfelerin yerel yönetim başarısı olduğunu ifade eden PM Üyesi Gökhan Günaydın, Gemlik’te belediyenin yaptığı başarılı çalışmayı yerinde gördüklerini söyledi. “200 gram ekmeği 1.75 liradan ekmeği yurttaşlarımıza satıyorlar” diyen Günaydın, “Günde 8 binden fazla ekmek satılıyor. Üstelik bu çalışmayı esnafla çelişki yaratmadan yapıyorlar. Esnaf da çalışmadan memnun, daha ucuza ekmek alan vatandaşımız da memnun” dedi.

Ürünlerin fiyatları, marketlere göre yüzde 27 ile yüzde 43 arasında daha ucuz olduğunu ifade eden Günaydın, “Bu bir yerel yönetim başarısıdır. Hem belediye başkanımızı hem başkan yardımcılarımızı ve meclis üyelerimizi kutluyorum. Kim tarım ve gıda alanında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden destek isterse biz kendimizi görevli sayıyoruz. Çalışmaların tamamı tarafımızdan desteklenmeye devam edecektir” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.