Gaziantep’te İYİ Parti adayı ile seçimlere gidilecek

Gaziantep’te İYİ Parti adayı ile seçimlere gidilecek
16.01.2019
A+
A-

SONHABER16/ÖZEL

İYİ Parti Bursa Milletvekili İsmail Tatlıoğlu, İYİ Parti – CHP ittifakının Gaziantep’te ortak adayının Celal Doğan olmadığını ve yayınlanan haberlerin manipülasyon olduğunu söyledi.

Eski HDP milletvekili Celal Doğan’ın Gaziantep’ten CHP ve İYİ Parti’nin ortak adayı olacağı haberi kulislere bomba gibi düştü.

Gaziantep GAP gazetesine açıklama yapan Celal Doğan, adaylığı konusundaki resmi açıklamanın birkaç güne kadar yapılacağını söyledi.

Bu sabah FOX TV’de yayınlanan Çalar Saat programında İsmail Küçükkaya da bu haberi ele alarak tüm Türkiye’yi durumdan haberdar etti.

Sputnik ve Mynet başta olmak üzere birçok haber sitesi de bu haberi manşetine taşıdı.

TATLOĞLU: HABERLER GERÇEĞİ YANSITMIYOR!

Eski HDP milletvekili Celal Doğan’ın Gaziantep’ten CHP ve İYİ Parti’nin ortak adayı olacağı haberi haberleri üzerine sonhaber16.com’a özel açıklamalarda bulunan İYİ Parti Bursa Milletvekili İsmail Tatlıoğlu, Celal Doğan’ın İYİ Parti ve CHP ittifakının ortak adayı olduğu haberlerinin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Tatlıoğlu, iddia edildiği üzere İYİ Parti ve CHP ittifakında Gaziantep’in CHP’den değil, İYİ Parti’ye bırakıldığını ve en kısa zamanda ses getirecek bir adayın ismini ilan edeceklerini ifade etti.

İsmail Tatlıoğlu yaptığı açıklamada, “Dün akşam Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener’le yemekte beraberdik. Celal Doğan meselesi de konuşuldu. Celal Doğan’ın DYP kökenli olması hasebiyle aday gösterilebileceği konuşulsa da ortak görüş olarak eski HDP milletvekili olduğu için tarafımızca aday gösterilmesinin uygun görülmediğini ifade etmek istiyorum. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı ittifakta İYİ Parti’ye bırakılmıştır. İYİ Parti adayını belirlemiş ve en kısa sürede ilan edecektir. Gaziantep’te CHP aday çıkarmayıp İYİ Parti’nin adayını destekleyecektir. Bu haberlerin hepsi manipülasyondur. Kamuoyunda büyük etki yaratacak olan İYİ Parti Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adayının ismi, bir kaç güne kadar ilan edilecektir’’ dedi.

PAÇACI: CELAL DOĞAN İDDİALARI GERÇEK DIŞI

Bu arada İYİ Parti genel Sekreteri Cihan Paçacı da, haberimizin yayınlanmasından sonra yaptığı açıklamada,  Celal Doğan’ın İYİ Parti’den Gaziantep adayı olacağı iddiasına karşılık, “Biz aday adaylarımızla ilgili anket çalışması yaptırıyoruz. Anketin sonucuna göre de büyükşehir adayımızı açıklayacağız. Bunun dışında diğer söylentiler ve gelişmeler gerçek dışıdır” ifadelerini kullandı.

KORAY AYDIN: HABERLER GERÇEK DIŞIDIR

İYİ Parti Genel Başkanı Yardımcısı Koray Aydın, twitter hesabından yaptığı paylaşımda, ‘’Milliyetçi, mukaddesatçı ve demokratik seçmen nezdinde gittikçe yükselen desteğimizi önlemek için maksatlı olarak yaptırılan ‘’sözde haberler’’ gerçek dışıdır. Gaziantep Büyükşehir Adayımız, yaptırdığımız anket sonuçları da dikkate alınarak @iyiparti tarafından belirlenecektir.’’

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.